Drie jaar cel geëist tegen vier Amsterdammers om creditcardfraude

- Bron: NU.nl

Het OM heeft drie jaar cel geëist tegen vier Amsterdammers na fraude met creditcards. Creditcardmaatschappijen zijn voor ruim 15.000 euro opgelicht. De politie kwam de vier op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem.

Het gaat om twee mannen (30 en 31 jaar) en twee vrouwen (32 en 38 jaar). De 30-jarige man wordt door het OM gezien als degene met een aansturende rol. Tegen hem is de hoogste straf geëist: drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De twee vrouwen hebben elektronica- en meubelwinkels benaderd. Dat is in twee gevallen gelukt. Daarbij is voor ruim zevenduizend euro aan goederen buitgemaakt. Bij zeven andere pogingen probeerden ze voor 35.000 euro aan goederen te verkopen. De 31-jarige man heeft daarnaast poststukken met betaalpassen gestolen bij een postdepot van PostNL. Hij is daarbij betrapt door een beveiliger.

Na de tips via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn onder meer taps geplaatst op de telefoons van de verdachten, is er geobserveerd en zijn er camerabeelden opgevraagd bij winkels.