Taakstraf voor mishandeling zwangere vrouw Leiden

- Bron: AD - Bron: NU.nl

Een 33-jarige man uit Leiden is door de rechtbank veroordeeld tot 160 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Hij mishandelde eind 2014 een zwangere vrouw na een verkeersongeval. De politie kwam hem op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Op 7 november 2014 botste de man op de Vlietweg in Leiden met zijn racefiets achterop de auto van de vrouw, nadat zij plotseling moest remmen voor een andere fietser. De situatie escaleerde en hij sloeg de vrouw met zijn vuisten in haar gezicht, sleepte haar door de bosjes en gooide haar uiteindelijk in het water van het Vliet.

Zwanger
Toen de vrouw in het water lag, riep ze dat ze zwanger was. De dader kwam toen deels tot inkeer en trok de vrouw, daarbij geholpen door een voorbijganger, de wal op. Vervolgens fietste hij weg. De vrouw had verwondingen aan gezicht, armen en benen.

Aanhouding
In Opsporing Verzocht was aandacht voor de zaak. Uiteindelijk bracht een anonieme tip de politie in de richting van de dader en werd hij op 26 januari 2015 aangehouden.