Vijf aanhoudingen na vondst hennepkwekerijen Wouw

Tijdens een integrale controle op 30 maart in een woonwagenkamp in Wouw zijn drie mannen en twee vrouwen aangehouden. Ze worden verdacht van het kweken van hennep. Na diverse meldingen, waaronder via M., werd onderzoek verricht. Medewerkers van de gemeente Roosendaal, de politie, het Openbaar Ministerie, de omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, de sociale recherche en de Belastingdienst trokken hierin samen op.

In totaal zijn er drie hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 634 planten. De geschatte waarde hiervan is 52.000 euro. Omdat er sprake was van stroomdiefstal zijn zes woonwagens door de energieleverancier afgesloten van het net. Verder constateerde de gemeente diverse overtredingen op het gebied van illegaal bouwen, ingebruikname van gemeentegrond en strijdig gebruik van gebouwen. Er is beslag gelegd op twee campers en twee aanhangwagens.