Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

08 april 2016 | Bron: Politie.nl

Hennepkwekerij in huis Almelo

Een M.-tip leidde de politie naar een huis aan de Borg Ewsum in Almelo. Daar trof de politie op 7 april een hennepkwekerij aan. Twee kamers bleken te zijn ingericht voor de hennepteelt. In totaal stonden er 543 hennepplanten. De geschatte straatwaarde is 45.000 euro. Het energiebedrijf stelde vast dat de stroom illegaal werd afgetapt. Een 45-jarige man uit Enschede is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt.

28 december 2023
Bron: Hart van Nederland

Forse hoeveelheid illegaal vuurwerk in woning Enschede gevonden

De politie in Enschede heeft op 28 december een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk in een woning gevonden. Er lag maar liefst 170 kilo illegaal vuurwerk opgeslagen, waarvan 140 kilo van explosieve aard. De vondst werd gedaan naar aanleiding van een anonieme tip.

Ga naar
20 december 2022
Bron: NOS.nl

Tip via Meld Misdaad Anoniem leidt naar 250.000 kilo vuurwerk in Duitsland

De politie heeft op 20 december in Duitsland een grote partij vuurwerk aangetroffen die bedoeld was voor de Nederlandse markt. Een tip via Meld Misdaad Anoniem was de aanleiding van de start van het onderzoek.Het vuurwerk lag opgeslagen in bunkers op een oud militair complex, net over de grens bij Enschede en was bedoeld voor de verkoop aan Nederlandse particulieren. In totaal ging het naar schatting om 250.000 kilo. Er zijn twee mensen aangehouden. Volgens de Officier van Justitie probeerden de verdachten de regels te omzeilen en te doen alsof er sprake was van professionele handel. In werkelijkheid waren de afnemers geen professionals maar “huisvaders en illegale handelaren”. Via een website boden de verdachten heel het jaar vuurwerk aan wat vervolgens net over de grens in winkels in Duitsland kon worden opgehaald. De politie heeft meerdere adressen doorzocht in Den Haag, Enschede, Haaksbergen en bij meerdere adressen van winkels en opslagplaatsen in Duitsland. Al het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

Ga naar
07 december 2022
Bron: Tubantia.nl

Honderden kilo’s vuurwerk, vuurwapens en munitie ontdekt in Almelo na melding Meld Misdaad Anoniem

De politie heeft op 7 december in een woning in Almelo 231 kilo vuurwerk, vijf vuurwapens en munitie aangetroffen dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem en eigen onderzoek. De agenten hebben alles in beslag genomen en de vuurwapens zullen nog onderzocht worden door de Forensische Opsporing. Uiteindelijk wordt alles vernietigd. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies