Onderzoek naar drugshandel Bodegraven: acht aanhoudingen

- Bron: Politie.nl

In een groot onderzoek naar drugshandel hield de politie de afgelopen weken in totaal acht verdachten aan. Het gaat om zeven mannen uit Bodegraven (20 tot 26 jaar) en een 24-jarige man uit Nieuwerburg. Het onderzoek startte begin maart na onder andere meldingen via Meld Misdaad Anoniem. 

Het onderzoeksteam kwam op het spoor van de drugshandel, waarbij dealers zeer regelmatig op afgesproken plaatsten bezorgden. Tijdens het onderzoek kreeg de politie meerdere locaties op het oog en meerdere verdachten in het vizier. Dit leidde op 22 maart tot de aanhouding van de eerste zes verdachten. Bij hen trof de politie harddrugs aan. Bij doorzoekingen in vier woningen vonden ze ook goederen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Naast de drugs nam de politie drie auto’s en geld in beslag.

Op 5 april hield de politie een 22-jarige man uit Bodegraven aan. Hij probeerde te ontkomen door onder te duiken. De politie wist hem te lokaliseren en hem in Rotterdam aanhouden. De laatste verdachte meldde zich op 14 april zelf op het politiebureau.

Grote schaal
Tijdens het onderzoek ontdekte de politie dat de drugshandel in Bodegraven op grote schaal plaatsvond. De drugsdealers leverden aan ongeveer tweehonderd vaste afnemers in en rond Bodegraven en werkten in georganiseerd verband nauw samen.