Drugscontroles Roosendaal: voor bijna 200.000 euro in beslag genomen

- Bron: BN de Stem

De politie is op 14 juni drie panden binnengevallen die met drugs te maken hadden. Tips via Meld Misdaad Anoniem waren aanleiding voor een onderzoek naar de panden. In totaal werd er voor een straatwaarde van bijna 200.000 euro aan harddrugs en hennep in beslag genomen.

In een woning aan de Laan van België trof de politie bijna 500 hennepplanten aan. De hennep was verdeeld over meerdere kweekruimtes. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van een eerdere hennepoogst. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De bewoner is aangehouden.

Aan de Toermalijndijk bleek een hennepdrogerij te zitten. In de woning werd in totaal bijna negen kilo gedroogde en voor de verkoop verpakte henneptoppen. Ook vond de politie ruim 13.000 XTC-pillen, GHB, hasjolie en andere middelen voor de productie van verdovende middelen. Ook hier werd de bewoner aangehouden.

Tot slot trof de politie een verwerkingsruimte voor verdovende middelen en een vuurwapen aan in een woning aan de Hulsdonksestraat. Alle panden waarbij de stroom werd afgetapt zijn afgesloten van het energienetwerk. Van de huurwoningen is per direct de huur opgezegd.