Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

12 juli 2016 | Bron: Omroep Flevoland / Politie

Grote hennepvangst in bedrijfspand Almere

In een bedrijfspand aan de Dukdalfweg in Almere is op 12 juli een grote hennepkwekerij ontmanteld. Verdeeld over twee verdiepingen stonden in het pand 4.000 hennepplanten, 7.500 hennepstekjes en 235 moederplanten. De politie kwam de hennep op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem.

De geschatte waarde van de hennep is 370.000 euro. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een behoorlijk grote vangst. Meestal worden kwekerijen aangetroffen met een paar honderd planten. De kwekerij zat in een bedrijf met sportartikelen. Achter de pallets bevonden zich de ruimtes waar hennep werd gekweekt. Daarbij werd gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en CO2.

23 februari 2024
Bron: Veilig Almere (IG)

Politie stuit op sekswerkers bij controle op illegale prostitutie in woningen in Almere

De politie heeft samen met het interventieteam in Almere op 22 februari op meerdere locaties op niet vergunde prostitutie gecontroleerd. De controle vond plaats naar aanleiding van anonieme meldingen. In twee woningen werden sekswerkers aangetroffen die niet in het bezit waren van een vergunning om tegen betaling seksuele handelingen te verrichten. De sekswerkers hebben de woningen verlaten en zijn opgevangen door de hulpverleners. Tegen de eigenaren en huurders van de woningen worden maatregelen getroffen om herhaling uit te sluiten.

Ga naar
16 januari 2024
Bron: Politie.nl

Hennepkwekerij ontdekt in Almere dankzij anonieme tips

De politie heeft op 16 januari een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Musicalstraat in Almere. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij meerdere anonieme tips.De politie startte een onderzoek naar het desbetreffende pand. Daar werd een hennepkwekerij met bijna 400 planten aangetroffen. Alles is in beslag genomen door de politie. Er is nog niemand aangehouden in de zaak, maar de politie sluit niet uit dat dat nog gaat gebeuren.

Ga naar
12 mei 2023
Bron: Omroep Flevoland

Schuur in Almere vol met illegale medicijnen: 14 maanden celstraf

De Rechtbank Midden-Nederland heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het bezitten en verhandelen van illegale zware pijnstillers zoals fentanyl en morfine. Ook werd er bijna 600 liter oxycodon aangetroffen in z’n schuur in Almere. Dit is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie.De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Bij de woning in Almere vroegen de agenten of zij in het schuurtje mochten kijken, maar dat werd geweigerd, waarna de politie bleef posten bij zijn huis. Vervolgens kwamen twee auto’s langsrijden met bestuurders die bekend waren bij Justitie. Hierop besloten de agenten de schuur binnen te gaan. Deze stond volledig vol met dozen met illegale medicijnen. Naast de honderden liters oxycodon werden er ook meer dan 3.300 pillen concerta gevonden, een medicijn dat wordt gebruikt bij ADHD. Ook lagen er 137 pillen fentanyl en ruim 500 ampullen morfine, beide zware pijnstillers. Daarnaast waren er nog kalmerende middelen opgeslagen, zoals 1.020 pillen lorazepam en 912 pillen waar Xanax op stond, wat na onderzoek een verboden stof bevatte. Tot slot werd ook cocaïne en hennep aangetroffen in de schuur. Alles werd in beslag genomen en de verdachten werd hierop aangehouden. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies