Drie aanhoudingen in onderzoek naar hondengevechten

- Bron: Politie.nl / Algemeen Dagblad

De politie heeft op 5 oktober drie personen uit Amersfoort, Zeist en Soest aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Een tip via Meld Misdaad Anoniem was aanleiding voor een onderzoek naar de illegale hondengevechten. Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming zijn de aanhoudingen uniek: “Vaak ontvangen wij serieuze indicaties over hondengevechten, maar ontbreekt het bewijs. Dit keer is dat er wel en dat is bijzonder. Voor zover wij weten, is dat niet eerder gebeurd.”

Tijdens het posten bij een woning in Amersfoort kwam een man in de middag naar de woning en verliet deze weer rond 16.15 uur. Agenten volgden hem toen hij in een auto naar Zeist reed. Daar stapte de man uit en droeg een gewonde hond  een woning binnen. Agenten vroegen de man naar de hond en mochten hem zien. De man verklaarde dat de hond in het bos gebeten was. De hond was in slechte toestand met meerdere bijtwonden. De man, een 32-jarige Zeistenaar, werd direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een hondengevecht. Agenten brachten de hond direct naar een dierenarts om behandeld te worden.

Organisatie gevechten
In de woning in Amersfoort werd vervolgens rond 17.30 uur een 30-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Het vermoeden is dat in haar woning de hondengevechten werden georganiseerd. De derde verdachte is een 29-jarige man uit Soest. Hij was die middag ook in de woning in Amersfoort geweest en is rond 20.40 uur aangehouden in zijn woning. Beide worden verdacht van het organiseren van hondengevechten. 

25 honden
In de woningen van de drie verdachten zijn zoekingen gedaan. In totaal werden er in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming 25 pitbulls – waaronder elf puppy’s – in beslag genomen. Drie dieren waren gewond.