Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

07 oktober 2016 | Bron: Politie.nl / Algemeen Dagblad

Drie aanhoudingen in onderzoek naar hondengevechten

De politie heeft op 5 oktober drie personen uit Amersfoort, Zeist en Soest aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Een tip via Meld Misdaad Anoniem was aanleiding voor een onderzoek naar de illegale hondengevechten. Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming zijn de aanhoudingen uniek: “Vaak ontvangen wij serieuze indicaties over hondengevechten, maar ontbreekt het bewijs. Dit keer is dat er wel en dat is bijzonder. Voor zover wij weten, is dat niet eerder gebeurd.”

Tijdens het posten bij een woning in Amersfoort kwam een man in de middag naar de woning en verliet deze weer rond 16.15 uur. Agenten volgden hem toen hij in een auto naar Zeist reed. Daar stapte de man uit en droeg een gewonde hond  een woning binnen. Agenten vroegen de man naar de hond en mochten hem zien. De man verklaarde dat de hond in het bos gebeten was. De hond was in slechte toestand met meerdere bijtwonden. De man, een 32-jarige Zeistenaar, werd direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een hondengevecht. Agenten brachten de hond direct naar een dierenarts om behandeld te worden.

Organisatie gevechten
In de woning in Amersfoort werd vervolgens rond 17.30 uur een 30-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Het vermoeden is dat in haar woning de hondengevechten werden georganiseerd. De derde verdachte is een 29-jarige man uit Soest. Hij was die middag ook in de woning in Amersfoort geweest en is rond 20.40 uur aangehouden in zijn woning. Beide worden verdacht van het organiseren van hondengevechten. 

25 honden
In de woningen van de drie verdachten zijn zoekingen gedaan. In totaal werden er in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming 25 pitbulls – waaronder elf puppy’s – in beslag genomen. Drie dieren waren gewond.

20 maart 2024
Bron: AD Amersfoort

Woning in Amersfoort gesloten vanwege illegale prostitutie

De burgemeester van Amersfoort heeft op 19 maart een woning aan het Isselteveld in Amersfoort gesloten vanwege illegale prostitutie. Handhavers en de politie controleerden de woning in het Soesterkwartier mede dankzij anonieme tips. Bij de controle was er een sekswerker aanwezig in de woning. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het is niet bekend hoelang de woning wordt gesloten.

Ga naar
22 januari 2024
Bron: Politie.nl

Twee mannen aangehouden na drugsdeal in Amersfoort

Op vrijdag 19 januari zijn twee mannen in Amersfoort op heterdaad aangehouden door de politie na een drugsdeal. De politie deed een surveillancecheck op een bedrijventerrein, toen ze een nerveus ogende man heen en weer zagen lopen. Daarop besloot de politie de situatie te observeren. Niet veel later stopte een auto bij de jongen. Daarop besloot de politie de jongen en de auto staande te houden. Een 17-jarige koper gaf toe drugs gekocht te hebben van de twee mannen in de auto. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie een schoudertas met softdrugs en contant geld. Eén van de verdachten kwam naar voren uit een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Daarop besloot de politie zijn woning te doorzoeken. Daar vonden zij tassen met softdrugs, enkele duizenden euro’s aan contant geld en een vermoedelijk vuurwapen. De twee verdachten zijn daaropvolgend aangehouden.

Ga naar
12 januari 2024
Bron: Politie.nl

Grote partij medicatie en harddrugs gevonden in Amersfoort

Naar aanleiding van een anonieme tip is donderdag 11 januari een grote partij medicatie en harddrugs aangetroffen in een woning in de wijk Nieuwland in Amersfoort. Een 36-jarige vrouw uit Amersfoort en een 32-jarige man uit Hilversum zijn aangehouden op verdenking van bezit van verdovende middelen.Volgens de tipgever zou op het adres in de wijk Nieuwland drugs worden verhandeld. De politie stelde een onderzoek in en besloot op 11 januari binnen te treden in het pand. Tijdens de doorzoeking troffen zij een grote partij harddrugs en medicatie aan. Naar schatting gaat het om meer dan 10.000 pillen. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies