Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

26 februari 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Witwassen vijf miljoen euro leidt tot vier jaar celstraf

Zutphen – De Rechtbank van Gelderland heeft 50-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar voor witwassen. Daarmee heeft de man in de periode 2007 – 2012 ongeveer vijfmiljoen euro onrechtmatig verkregen.

Het witwassen werd op meerdere manieren uitgevoerd. Contante betalingen van fictieve facturen, aankopen van luxegoederen, contante kasstortingen en diverse uitgaande leningen werden ingezet om het geld op termijn legitiem te verantwoorden.

De politie is mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem eenonderzoek gestart naar de royale uitgaven van de verdachte. De inkomsten konden niet vanuit de bedrijfsvoering worden verklaard en de herkomst van het geld was ook niet te achterhalen. Er waren aanwijzingen voor de betrokkenheid in cocaïnehandel, maar dit kon uiteindelijk niet worden bewezen

06 oktober 2021
Bron: Veiligheid Handhaving Zutphen

Gemeente Zutphen sluit woning wegens drugshandel

Op 6 oktober sloot de gemeenten Zutphen een woning aan de Beethovenstraat wegens drugsoverlast. Afgelopen zomer werd een ruime hoeveelheid harddrugs aangetroffen door de politie mede dankzij een anonieme tip. Een 54-jarige man is aangehouden. De woning is voor de aankomende drie maanden gesloten.

Ga naar
26 juli 2020
Bron: De Stentor

Voorwaardelijke celstraf wegens mishandeling Zutphenaar

De Officier van Justitie eist een half jaar voorwaardelijke celstraf en 100 uur taakstraf tegen een 20-jarige verdachte uit Zutphen wegens zware mishandeling eind 2018. Toentertijd kreeg de verdachte en zijn vrienden het aan de stok met vier andere jongens uit Zutphen. Het resulteerde in een vechtpartij waarbij het slachtoffer, een destijds twintigjarige Zutphenaar, thuis kwam met o.a. een gebroken oogkas, neus en tand. Mede dankzij M.-tips kreeg de politie de verdachte en zijn vrienden in beeld. Het slachtoffer lijdt nog steeds aan de psychische gevolgen van het geweld. De uitspraak van de rechter is op 6 augustus. 

Ga naar
18 mei 2020
Bron: De Stentor

Anonieme tip leidt politie naar hennepkwekerij in Apeldoorn

De politie ontmantelde op 18 mei een hennepkwekerij in een woningaan de Amsivarilaan in Apeldoorn. Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in en troffen ze ruim 300 hennepplanten aan. De aanwezige persoon in de woning is aanhouden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies