Celstraffen geëist tegen drugsverdachten in de Spaanse Polder

Spaanse Polder – Mede door tips via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie 15 verdachten aangehouden op verdenking van drugstransport. De verdachten, allen werkzaam bij een transportbedrijf, speelden een sleutelrol in een drugsnetwerk in de regio Zuid-Holland. Het bedrijf had vestigingen in Rotterdam en Schiedam.

De twee eigenaren en enkele werknemers waren nauw betrokken bij het organiseren en vervoeren van zes grote partijen cocaïne in het eerste kwartaal van 2016. Uit onderzoek bleek dat op het kantoor van het transportbedrijf vaak werd gesproken over dergelijke transportopdrachten, de bijbehorende opbrengsten en de mogelijke verstopplekken. De aanpak was professioneel en ieder persoon had een eigen taak, waaronder het inpakken en vervoeren van de drugs, het openbreken van de containers en het verwijderen van de drugs.

Het Openbaar Ministerie heeft voor twee verdachten vrijspraak gevraagd. Justitie heeft tegen de overige dertien man, variërend van 32 tot en met 63 jaar, een celstraf van tussen de zes maanden en twaalf jaar geëist voor de meerdere drugstransporten. Er werd hen onder meer ondermijning, corruptie, witwassen en dubieuze financiële contracten aangerekend. De mannen waren afkomstig uit Rotterdam, Schiedam, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel, Maassluis en Oud-Beijerland.