Celstraf voor seksuele uitbuiting minderjarig meisje

- Bron: Rechtspraak.nl

Amsterdam – De rechtbank in Amsterdam heeft een Amsterdammer veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor seksuele uitbuiting en het plegen van ontuchtige handelingen met een minderjarig slachtoffer. Hiervan zijn zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dankzij een M.-tip kreeg de politie concrete informatie over de gedwongen prostitutie in de hoofdstad.

De dader is opgepakt om het feit dat hij het minderjarig meisje (14) in de prostitutie heeft gebracht en daarvan financieel heeft geprofiteerd. De Amsterdammer stelde in de eerste contactmomenten in 2016 voor dat hij meerdere klanten voor haar kon regelen. In ruil voor zijn diensten wilde hij 30% van de opbrengst van de door haar uitgevoerde seksuele handelingen. Hij regelde diverse afwerkplekken en was daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderhouden van het klantencontact.

Verder had de verdachte nog gevraagd of het slachtoffer vriendinnen kende die ook de prostitutie in wilde gaan. Als zij mensen voorstelde, hoefde zij ook minder te werken en daalde zijn aandeel in de opbrengst naar 20%. In de periode van uitbuiting die tot januari 2017 duurde, heeft de verdachte zelf ook ontuchtige handelingen met haar gepleegd.