Verdachte van poging tot doodslag in Purmerend gearresteerd

- Bron: Politie.nl

Purmerend – De politie hield op 9 juli een 31-jarige man uit Amsterdam aan op verdenking van poging tot doodslag op een 36-jarige stadsgenoot in Purmerend. Na het tonen van beelden in opsporingsprogramma’s Bureau NH en Opsporing Verzocht kwamen er onder andere meldingen bij Meld Misdaad Anoniem binnen.

In de nacht van 29 op 30 juli van vorige zomer raakte de 36-jarige man gewond tijdens een gewelddadige vechtpartij op de Koemarkt in Purmerend. De verdachte trok tijdens het geweldsincident een mes en stak het slachtoffer meermaals in zijn lichaam. Ondanks dat het slachtoffer meerdere keren werd gestoken, wist hij de Koemarkt te ontsnappen en zichzelf richting de Nieuwstraat te verplaatsen.

Rond 3:00 uur kreeg de politie een melding dat er een gewonde man op de grond lag. Het betrof dezelfde man die eerder aanwezig was bij het gevecht op de Koemarkt. Hij was nog bij zinnen en is dezelfde avond nog overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vervolgens enkele dagen werd opgenomen. De woordvoerder van de politie gaf aan dat het niet veel had gescheeld of het slachtoffer had de avond niet overleefd. “De steek was pal naast zijn hart”.