Verdachte busbranden Arriva aangehouden

- Bron: BrabantsDagblad.nl

Tilburg – Een 29-jarige man zit vast op verdenking van drie brandstichtingen bij busmaatschappij Arriva. In september 2017 werd brand gesticht in de bus-opslagplaats in Tilburg. Mede dankzij M-tips kwam de politie de man op het spoor.

In september gingen in totaal vijf stadsbussen in vlammen op. Enkele maanden later werd er een bus gestolen uit dezelfde opslagplaats. Hierin zou de Tilburger urenlang hebben rondgereden, voordat hij ook deze bus in brand stak en achterliet nabij het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Na een uitzending van Bureau Brabant werd de brandstichter al snel geïdentificeerd. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem werd hij in februari opgepakt. De Tilburger blijkt een oud-medewerker van Arriva te zijn. Hij zou een jaar eerder zijn ontslagen.

De schade van de brandstichtingen wordt rond de 1,5 miljoen euro geschat. Arriva heeft echter een schadeclaim van ‘slechts’ twee ton ingediend. Dit bedrag is gebaseerd op het eigen risico dat de busmaatschappij moest betalen aan de verzekeraar.