Vier jaar gevangenisstraf voor doorrijden na ongeluk Breda

- Bron: De Rechtspraak

Breda – De Rechtbank van Zeeland-West-Brabant heeft een 24-jarige man  veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf vanwege het doorrijden na een verkeersongeluk met een voetganger. De frontale botsing vond plaats op 29 oktober 2017 op de Prinsenkade in Breda. Gezien de roekeloosheid van de bestuurder, werd poging tot doodslag ten laste gelegd.

Er kwamen meerdere M.-tips binnen over het incident. Met hoge snelheid reed de automobilist het slachtoffer op een zebrapad aan, om deze vervolgens voor dood achter te laten.

Gedurende het proces toonde de verdachte ook geen spijt en berouw richting het slachtoffer, ondanks het zwaar lichamelijk letsel wat hij de ander heeft toegebracht. Dit heeft de rechtbank zwaar meegewogen in de veroordeling. Daarnaast neemt de rechtbank het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij meermaals achter het stuur is gaan zitten, ondanks het feit dat hij al vaker is veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Naast de vier jaar gevangenisstraf,, krijgt hij ook een rijontzegging voor de aankomende vijf jaar.