Celstraffen voor Illegale prostitutie in Baarn

- Bron: De Rechtspraak

Utrecht – Dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem ontving de politie informatie over mogelijke illegale prostitutie in een woning in Baarn. Onderzoek bevestigde de melding. De rechtbank veroordeelde de daders tot maximaal 18 maanden celstraf.

Tijdens een huisbezoek werd de politie vrijwillig door de bewoner binnengelaten en trof het daar twee vrouwen op één kamer aan. Beide vrouwen spraken geen Nederlands en konden zich niet identificeren. In verband met mogelijke mensenhandel zijn zowel de bewoner als de vrouwen meegenomen naar het bureau voor het afleggen van verklaringen. Gedurende de gesprekken werd duidelijk dat hier sprake was van mensenhandel en illegale prostitutie. Hierop volgend heeft de politie onder andere computers, laptops en mobiele telefoons in beslag genomen.

Uiteindelijk bleek dat meerdere personen een rol hierin speelden. Allen zijn door uitvoerig onderzoek in beeld gebracht en gearresteerd. In totaal zijn drie mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf variërend tussen 180 dagen (waarvan 179 dagen voorwaardelijk) en 18 maanden (waarvan 8 maanden voorwaardelijk).  Vanwege de maandenlange seksuele en financiële uitbuiting dienen de mannen ook een (im)materiële schadevergoeding van duizenden euro’s aan beide vrouwen te betalen.