Hennepproductie Friesland slag toegebracht mede dankzij M.-tips

- Bron: Politie.nl

Dankzij meerdere M.-tips kwam de politie in juni een grootschalige hennepproductie op het spoor. De verdachte is een 47-jarige man uit Terherne .Na een langlopend onderzoek is hij aangehouden wegens het bevoorraden van stekjes voor de hennepproductie in Friesland.  Stekjes zijn een essentieel onderdeel in de productieketen. Andere kwekers kunnen deze stekjes kopen en vervolgens opkweken tot grotere planten waarvan wiettoppen worden geoogst.

Op meerdere plekken in Terherne, waaronder een boothuis, een container en een loods trof het onderzoeksteam van de politie hennep aan. Daarnaast werden duizenden stekjes op het terrein van de verdachte aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de verdachte zich al enkele jaren bezighield met deze stekjesproductie.

Verder heeft de politie nog elf invallen in de provincie Friesland uitgevoerd. Hierbij zijn meerdere hennepkwekerijen opgerold, waaronder een grote kwekerij aan de Reidsma-strjitte in Harkema met ruim 3.700 planten. In Drachten (800 hennepplanten) en op twee locaties in Leeuwaarden (beide 280 hennepplanten) werden ook hennepkwekerijen ontmanteld. Er zijn enkele aanhoudingen verricht.