Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 juni 2019 | Bron: Politie.nl

Hennepproductie Friesland slag toegebracht mede dankzij M.-tips

Dankzij meerdere M.-tips kwam de politie in juni een grootschalige hennepproductie op het spoor. De verdachte is een 47-jarige man uit Terherne .Na een langlopend onderzoek is hij aangehouden wegens het bevoorraden van stekjes voor de hennepproductie in Friesland.  Stekjes zijn een essentieel onderdeel in de productieketen. Andere kwekers kunnen deze stekjes kopen en vervolgens opkweken tot grotere planten waarvan wiettoppen worden geoogst.

Op meerdere plekken in Terherne, waaronder een boothuis, een container en een loods trof het onderzoeksteam van de politie hennep aan. Daarnaast werden duizenden stekjes op het terrein van de verdachte aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de verdachte zich al enkele jaren bezighield met deze stekjesproductie.

Verder heeft de politie nog elf invallen in de provincie Friesland uitgevoerd. Hierbij zijn meerdere hennepkwekerijen opgerold, waaronder een grote kwekerij aan de Reidsma-strjitte in Harkema met ruim 3.700 planten. In Drachten (800 hennepplanten) en op twee locaties in Leeuwaarden (beide 280 hennepplanten) werden ook hennepkwekerijen ontmanteld. Er zijn enkele aanhoudingen verricht.  

27 december 2023
Bron: Politie Basisteam Oost Fryslan

Anonieme melding leidt naar vuurwerknetwerk in Drachten

Dankzij een anonieme melding is het Politie Basisteam Oost Fryslan op 27 december een onderzoek gestart naar drie minderjarige jongens in Drachten. Zij waren in bezit van illegaal vuurwerk en verhandelden het. Door onderzoek kwam de politie achter de namen van de mannen die het vuurwerk aan de minderjarigen verkochten. Bij de twee verdachten is een instap gedaan en werd vuurwerk uit Polen aangetroffen. Tijdens het uitlezen van een mobiele telefoon van één van de verdachten heeft de politie meer informatie kunnen verkrijgen voor verder onderzoek.

Ga naar
04 februari 2023
Bron: Politie.nl

Twee hennepkwekerijen in Harkema en Kootstertille; zes aanhoudingen

De politie heeft zes personen gearresteerd na aantreffen van hennepkwekerijen in Harkema en Kootstertille. Mede dankzij een anonieme tip kwam de politie beide locaties op het spoor. In Kootstertille werd in een loods een hennepkwekerij gevonden met in totaal 546 planten. Ook werden hier tientallen kilo’s hennep, contant geld en sieraden in beslag genomen. In Harkema werd in de woning een hennepkwekerij met 56 planten aangetroffen. De hennepplanten zijn geruimd, de drugs in beslag genomen en op één pand is beslag gelegd in verband met crimineel vermogen.

Ga naar
16 juli 2021
Bron: Leeuwarder Courant RTL Nieuws

Celstraffen voor seksuele uitbuiting 15-jarig meisje uit Drachten

De rechtbank van Leeuwarden heeft op 16 juli twee mannen van 22 jaar veroordeeld vanwege seksuele uitbuiting van een 15-jarig meisje uit Drachten in de periode tussen mei en augustus 2020. De twee mannen vervoerden het meisje naar afspraken voor betaalde seks en deelde de opbrengst. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de zaak aan het licht. Volgens de rechtbank was er sprake van mensenhandel. De eerste verdachte uit Bergum was meermaals de chauffeur en hij werd veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan acht voorwaardelijk. De andere verdachte uit Hardegarijp was eenmaal de chauffeur en werd veroordeeld tot 79 dagen celstraf. Daarnaast werden ook zeven andere mannen uit zowel Friesland als Groningen veroordeeld, waarvan zes vanwege seks tegen betaling. De zevende verdachte was een kennis van haar ouders.Vijf van de mannen hebben een celstraf van 180 dagen (waarvan 179 voorwaardelijk) gekregen en taakstraffen van 200 tot 240 uur. Twee mannen die het meisje vaker hebben misbruikt, onder wie de kennis, kregen celstraffen van tien maanden (zeven voorwaardelijk) en vijftien maanden (negen voorwaardelijk). De zeven mannen zijn tussen de 23 en 62 jaar oud.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies