M.-tip ontmaskert spookwoning Tilburg, 44 kilo harddrugs ontdekt

- Bron: Brabants Dagblad

Eind november heeft de politie in een woning aan het Ketelhavenplein in Tilburg een webwinkel voor drugs ontdekt dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In totaal is 44 kilo harddrugs in beslag genomen. De politie heeft twee mannen aangehouden.

De gemeente en politie ontvingen signalen over bedrijvigheid rondom de woning, terwijl er niemand staat ingeschreven; een zogenaamde spookwoning. Dergelijke woningen worden veelal gebruikt door criminelen om wapens, drugs of gestolen goederen op te slaan. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, waren twee mannen in de woning aanwezig. Al snel bleek dat er binnen drugs lag opgeslagen. 

In de woning troffen agenten 30 kilo amfetamine aan, duizenden xtc-pillen, bijna een kilo Crystal Meth en honderden andere pillen, lsd, heroïne en cocaïne. In totaal werd 44 kilo harddrugs en 11 kilo versnijdingsmiddelen in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de drugs vanuit de woning werd verkocht op het darkweb. De politie schat de totale waarde van de drugs op 500.000 euro.