Anonieme tips waardevol in onderzoek vastgoedcriminaliteit Zuid-Holland

- Bron: Politie.nl

De politie, het OM en de gemeente Rotterdam hebben in een onderzoek naar vastgoedcriminaliteit in de regio veel contant geld, (grondstoffen voor) harddrugs, versnijdingsmiddelen, nepkleding, valse papieren en PGP telefoons aangetroffen in dertien panden. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem kwamen deze panden, gelegen in Rotterdam, Barendrecht en Den Haag, in beeld. In totaal zijn vijf personen aangehouden, waaronder één voortvluchtige crimineel die in het buitenland was gesignaleerd en onder de radar probeerde te blijven.

Meld Misdaad is afgelopen jaar een campagne gestart tegen vastgoedcriminaliteit. Hierin benaderen we makelaars en particuliere verhuurders om hen op te hoogte te stellen omtrent de potentiële gevaren (c.q. crimineel misbruik) van malafide verhuurders in hun panden/woningen.

Veilig je pand verhuren?
Voorkom dat criminelen onderdak krijgen in jouw pand of dat je zelf onbedoeld betrokken raakt bij criminaliteit. Lees meer in de brochure ‘Veilig uw pand verhuren’: https://www.politie.nl/themas/vastgoedfraude.html