Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

15 juli 2022 | Bron: Politie BT Amstelveen

Anonieme tip onthult illegale prostitutie in woning Amstelveen

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie samen met de gemeente op 14 juli een woning onderzocht vanwege het vermoeden van illegale prostitutie. Bij aankomst werd open gedaan door een schaars geklede vrouw en het bleek dat de woning was ingericht als werkruimte. Op het adres stonden bij de gemeente geen personen ingeschreven of geregistreerd. In de ruimte stond een bed en er werd een voorraad condooms, glijmiddel en een groot contant geldbedrag aangetroffen. De 33-jarige vrouw uit Colombia bleek illegaal in Nederland te verblijven. Haar paspoort is ingenomen en ze is overgedragen aan de AVIM (Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel). 

07 maart 2024
Bron: Amstelveensnieuwsblad.nl

Messentrekker op speelplaats Amstelveen herkend op beelden

Een jongen heeft bij een vechtpartij op 2 maart een mes getrokken op een speelplaats op De Grote Wielen in Westwijk in Amstelveen. Een dag later is er van dit gevecht een filmpje online geplaatst. De politie ontving daarna meerdere anonieme tips. De betrokkenen zijn bekenden bij de politie en de zaak is met passende maatregelen afgehandeld. De exacte inhoud van de maatregelen is niet bekend.

Ga naar
03 november 2022

Meld Misdaad Anoniem start campagne tegen criminaliteit op vakantieparken en jachthavens

Recreatiesector is geen schuilparadijs voor criminelenMeld Misdaad Anoniem (M.) lanceert vandaag een campagne tegen criminaliteit op vakantieparken, campings en jachthavens in Noord-Holland. De recreatiesector is aantrekkelijk voor criminelen om onopvallend te verblijven en zich bezig te houden met bijvoorbeeld de productie en handel van (synthetische) drugs, mensenhandel of de opslag van gestolen goederen. Voor de aanpak van dergelijke misstanden zijn meldingen cruciaal. De campagne moet de bewustwording van medewerkers, eigenaren en gasten op recreatieparken versterken, de kennis over signalen vergroten en melddrempels verlagen.De campagne is ontwikkeld in samenwerking met de provincie Noord-Holland. Jaarlijks verblijven miljoenen toeristen op vakantieparken, campings en jachthavens in de provincie. Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland: “Het grootste deel van de recreatiesector is gastvrij en zorgt ervoor dat recreanten kunnen genieten van onze mooie omgeving. Helaas wordt daar ook misbruik van gemaakt. Het tegengaan van criminaliteit en weerbaar maken van organisaties vereist inzet van ons allemaal. Samen moeten we Nederland veilig houden. Een partner als Meld Misdaad Anoniem is daarin de juiste om de bewustwording en meldingsbereidheid te vergroten.”Impact op recreatiesectorDe slogan ‘Een zorgeloze tijd? Ook criminelen zoeken graag de rust op…’ benadrukt dat vakantieparken, campings en jachthavens helaas ook worden misbruikt voor criminele activiteiten. Criminaliteit heeft een grote impact op de recreatiesector. Het heeft een aanzuigende werking op andere criminelen, vergroot risico’s en leidt tot een gevoel van onveiligheid. Dit staat haaks op het doel van een recreatiepark: een ontspannen en zorgeloze vakantie. M. werkt in deze campagne dan ook samen met de recreatiesector, gemeenten, politie, de Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie NHN en de provincie.Burgemeester Crys Larson van de gemeente Wijdemeren legt het belang van de campagne uit: “Wij zijn in Wijdemeren heel erg trots op onze grote recreatiesector en willen dat dit een fijne plek is voor iedereen die hier komt om te genieten. Juist daarom nemen wij deel aan deze M.- campagne: om zicht te krijgen op eventuele kwetsbaarheden, deze waar nodig aan te kunnen pakken en op die manier bij te dragen aan een schone, prettige en bovenal veilige recreatiesector. Wij willen hierin gezamenlijk optrekken met onder meer de ondernemers in de sector en zorgen voor weerbaarheid en toekomstbestendigheid.”CampagneDe nieuwe campagne richt zich primair op medewerkers van vakantieparken, eigenaren van recreatiewoningen en gasten die voor langere tijd verblijven, bijvoorbeeld vanwege werk of als tijdelijke oplossing bij een verbouwing of verhuizing. De campagne maakt hen bewust van het feit dat criminele activiteiten kunnen plaatsvinden, helpt bij het herkennen van signalen en biedt een veilig meldperspectief via Meld Misdaad Anoniem.

Ga naar
30 maart 2021
Bron: Amstelveens Nieuwsblad

Anonieme tip leidt politie naar hennepkwekerij in Amstelveen

De politie Amstelveen heeft een hennepkwekerij ontmanteld aan de Bertha von Suttnerlaan. Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem was de politie een onderzoek gestart. Ook daaruit bleek dat er onverklaarbare activiteiten rondom de woning plaatsvonden. De politie besloot op 25 maart de woning te betreden. Daar troffen zij ruim 300 hennepplanten aan. Deze zijn geruimd en er is één verdachte aangehouden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies