Anonieme tip onthult illegale prostitutie in woning Amstelveen

- Bron: Politie BT Amstelveen

Naar aanleiding van een anonieme tip bij de gemeente Amstelveen heeft de politie samen met met toezichthouders Basisregistratie personen (BRP) een woning onderzocht op 14 juli vanwege het vermoeden van illegale prostitutie.

Bij aankomst deed een schaars geklede bewoner open. Het bleek dat de woning niet echt was ingericht als woning maar eerder als kantoor / werkruimte. Ook stonden er geen personen ingeschreven of geregistreerd bij de gemeente. We hebben het dan over spookbewoning. Er was wel een bed aanwezig, een voorraad condooms en glijmiddel. Een groot contant geldbedrag, ruim € 7.000,- bevestigde het vermoeden en de anonieme tip.

De vrouw wordt verdacht van witwassen. Zij had geen toestemming om dit werk te doen en stond niet inschreven bij de Kamer van Koophandel. Bij controle van het paspoort bleek het om een 33-jarige vrouw uit Colombia te gaan. Zij bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hierop is haar paspoort ingenomen en overgedragen aan collega’s van de AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel).