Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Zet M. in!

Meld Misdaad Anoniem is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Het is altijd het beste om rechtstreeks bij de politie te melden, maar in de praktijk is dat vaak niet vanzelfsprekend. Uit angst voor de mogelijke gevolgen, zoals bijvoorbeeld wraak, bedreiging, intimidatie of sociale uitsluiting, durven getuigen vaak niet te melden.

Het is belangrijk om het meldpunt continu onder de aandacht te brengen van bewoners. M. beschikt over diverse communicatiemiddelen om dit doel te bereiken. Denk aan een online toolkit met materiaal om via social media te verspreiden, flyers, posters en voorbeeldartikelen voor de gemeentepagina van het lokale huis-aan-huisblad of website.

Soms zijn er extra stappen nodig om criminaliteit aan te pakken. Samen met politie, gemeenten en andere partners ontwikkelt M. thema- of doelgroepgerichte campagnes om de meldingsbereidheid te vergroten. Samenwerking met bijvoorbeeld brancheorganisaties of wijk- en zorgprofessionals staat hierbij altijd centraal.

Hoe zet je M. in?

"Heb je informatie over deze zaak? Melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000." Dagelijks klinkt deze oproep in de opsporingsberichtgeving van de politie of programma's als Opsporing Verzocht. Toch is nog niet iedereen bekend met deze meldoptie en onze werkwijze. 
 

Wat kun jij als wijkagent, gemeente of professional zelf doen?
- Maak via jullie eigen kanalen gebruik van onze online toolkit.
- Benoem M. als anonieme meldoptie in berichtgeving en social media.
- Richt een pagina in op de website van je organisatie over onze werkwijze.

- Communiceer over succesvolle resultaten: zien melden, doet melden.

- Bestel en verspreid het algemene promotiemateriaal (flyers en posters).

 

Thema- of doelgroepgerichte projecten
Drugshandel, jeugdcriminaliteit, explosies of geweld op straat? Soms worden wijken of gemeenten getergd door criminaliteit die de politie of gemeente alleen effectief kunnen aanpakken met meldingen van bewoners. Buurtbewoners durven echter niet te melden of denken dat melden geen zin heeft. Ook binnen een grootschalig opsporingsonderzoek (TGO) kun je op zoek zijn naar specifieke getuigen, die niet rechtstreeks bij de politie durven te melden. Hoe nu verder?

Zoek je daderinformatie die nu niet binnenkomt? Zet M. in bij de veiligheidsaanpak binnen je eigen wijk of gemeente om de meldingsbereidheid te vergroten. M. kan adviseren en faciliteren bij thema- of doelgroepgerichte projecten. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie via 088-5543 230.

Campagnemateriaal

Naast een online toolkit is er communicatiemateriaal van M. beschikbaar.

M.-creditcard
Klein, maar fijn. We hebben het over het formaat van dit kaartje. Hierop staat kort en bondig beschreven hoe M. werkt. De creditcards worden per 250 geleverd in een bijpassende display. Ook leverbaar in het Engels. 

Flyer

In de algemene flyer wordt de werkwijze van M. uitgelegd door middel van tekst en beeld. De lezer is binnen twee minuten bekend met het meldpunt. 

Posters
A3-posters met het algemene beeld en de slogan van M.

Gebruik van ons logo

Naamsbekendheid is voor M. heel belangrijk. Wij zijn blij met promotionele ondersteuning vanuit onze partners. Wil je M. onder de aandacht brengen binnen je eigen campagne? Ons logo vermelden op een poster of flyer, een bewonersbrief verspreiden, een tekst plaatsen op een website of een bericht aan de media sturen? We vinden het prettig als je ons hierbij betrekt.

M. heeft een digitaal logo, diverse teksten en praktijkvoorbeelden van andere gemeenten beschikbaar. Stuur ons je campagne-uiting, zodat wij die kunnen aanvullen met de juiste bestanden. Vermeld daarbij wat de planning is van je campagne, zodat wij onze medewerkers kunnen voorbereiden op mogelijke meldingen van bewoners. 

 

Contact

Zet M. in! Neem voor meer informatie, afstemming of vragen contact op met Team Communicatie. Dat kan telefonisch via 088-5543230 of stuur ons een mail.

PrivacyKlachtenCookies