Drie aanhoudingen voor zware mishandeling op Haags station

- Bron: Omroep West

Drie mannen zijn aangehouden voor een zware mishandeling op het station Den Haag Laan van Nieuw Oost-Indië. Daar raakte op 8 november 2015 een 25-jarige Rotterdammer zwaargewond en mogelijk houdt hij blijvend oogletsel over aan het incident. Het regionale opsporingsprogramma Team West liet beelden zien van het voorval. Dankzij tips, mede via Meld Misdaad Anoniem, zijn inmiddels drie verdachten (19, 20 en 25 jaar) aangehouden. De politie zoekt nog een vierde verdachte.

Het slachtoffer zat op de trein naar Rotterdam te wachten. Op een ander perron had een man telefonisch ruzie met iemand. De bellende man pakte vervolgens een aantal stenen en gooide die vanuit het niets naar de 25-jarige man. Een van de stenen raakte een glazen ruit, waardoor de glassplinters tegen zijn gezicht en oog vlogen. Meteen daarop kwam de stenengooier met drie anderen het perron op rennen en werd het slachtoffer zwaar mishandeld.

De man werd geschopt en geslagen en viel op de grond. Terwijl hij op de grond lag gingen de mishandelingen door. Hij raakte bewusteloos. In het ziekenhuis bleek dat hij zwaar letsel aan zijn gezicht had opgelopen: een afgebroken tand, een gebroken neus, een gescheurde lip en verschillende scheuren in de huid bij zijn ogen. Naar verwachting is de schade aan zijn oog blijvend en zal zijn zicht nooit meer honderd procent zijn, omdat er een vlies in zijn oog is gescheurd.