Overvaller Rijswijk aangehouden dankzij tips Team West

- Bron: Politie.nl

De politie hield 23 juli een 36-jarige man uit Den Haag aan op verdenking van een overval op de Bruna aan de Herenstraat in Rijswijk. Na een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West kwamen er meerdere tips binnen, onder andere via Meld Misdaad Anoniem. Na onderzoek kon de politie de Hagenaar aanhouden.

De overval vond plaats in de ochtend van 23 april. De 64-jarige eigenaar van de Bruna was rond 8.30 uur bezig met de kranten. Op datzelfde moment kwam de overvaller vanaf de Haagweg de Herenstraat in fietsen en keek in het voorbijgaan de Bruna in. Niet veel later kwam dezelfde man de winkel binnen waarbij hij een vuurwapen trok.

De eigenaar verzette zich tegen de overvaller. De verdachte vluchtte door het verzet en het geschreeuw van de winkelier de winkel uit. De winkelier ging achter hem aan. De overvaller sloeg hem meerdere keren hard met het wapen op zijn hoofd. De winkelier raakte daarbij gewond en de overvaller kon uiteindelijk op zijn fiets springen en er vandoor gaan. De winkelier moest in het ziekenhuis behandeld worden.