Vijf aanhoudingen bij actie tegen drugshandel Waalwijk

- Bron: Politie.nl

De politie hield op 25 november vijf verdachten aan op verdenking van drugshandel.Het gaat om een 29-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Sprang-Capelle, een 28-jarige man uit Vianen en een 22-jarige en een 24-jarige man uit Waalwijk. De politie startte een onderzoek in Waalwijk en Sprang-Capelle naar aanleiding van meldingen via Meld Misdaad Anoniem en via de wijkagenten van mensen die zich zorgden maakten om het harddrugsgebruik van mensen in hun omgeving.

Na onderzoek bleek er sprake van een 24/7 leveringsdienst voor de verkoop van verdovende middelen. Dit leidde tot een actie waarbij vijf woningen werden doorzocht. Daarbij trof de politie enkele honderden grammen soft- en harddrugs aan. Het ging om cocaïne, heroïne en hasj. Vijf verdachten werden aangehouden en Het onderzoek wordt voortgezet, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De gemeente Waalwijk heeft drie eigenaren van panden waar drugs werd gevonden, laten weten dat hun panden (één in Sprang-Capelle en twee in Waalwijk) voor drie maanden worden gesloten. Dit gebeurt op last van burgemeester Kleijngeld die dit kan doen op basis van de wet Damocles.