Vluchtpoging verdachte drugsdealer Groningen mislukt

- Bron: Politie.nl

De politie hield op 20 december in de Vinkenstraat in Groningen een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor handel in harddrugs. Een dag later werd nog een tweede verdachte, een 31-jarige man uit Groningen, aangehouden. De politie stelde een onderzoek in naar het adres na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Toen de politie aanbelde verliet de verdachte de woning via een raam op de eerste etage en sprong naar beneden. Doordat hij in een conifeer sprong raakte hij niet gewond. De verdachte probeerde vervolgens iets te verstoppen onder de conifeer, maar dat mislukte omdat er ook politie aan de achterzijde van de woning stond. Zij hielden de verdachte direct aan. Bij de boom troffen ze 57 bolletjes met wit poeder en 24 bolletjes met bruin poeder aan.

In de woning trof de politie onder andere 22 gram wit poeder en ruim 60 gram bruin poeder aan. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. De bolletjes en het poeder wordt onderzocht om vast te stellen of het inderdaad gaat om verdovende middelen.