Drieënhalf jaar cel voor Nederlander vanwege drugssmokkel

- Bron: Rechtspraak.nl

Zwolle – Een 60-jarige man is door de Rechtbank van Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar voor het (mede)plegen van de uitvoer van 16 kilo heroïne, 6 kilo cocaïne en 350.000 xtc-pillen van Nederland naar Engeland.

Op 20 juni 2014 werd in de haven van Newcastle in Engeland een transport van verdovende middelen onderschept, waarbij de bovengenoemde hoeveelheden in beslag werden genomen door de Engelse autoriteiten. De drugs zaten verborgen in de accuruimte van een vorkheftruck. Deze truck werd aangetroffen in een container waarin ook dozen vol met badartikelen en tuinkabouters zaten. Dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem kwam de politie een locatie in Tiel op het spoor wat aan het drugstransport was gerelateerd.

Uit de verklaring van de verdachte bleek dat de loods door hem en aanhang werd gehuurd voor de opslag van drugs. Hier werd ook de chauffeur geselecteerd, betaald en geïnstrueerd alvorens de smokkelrit naar Newcastle werd gestart. De verdovende middelen zijn door de Britse politie in beslag genomen.