Ondermijningsactie in Breda groot succes

- Bron: Politie.nl

Eind juni heeft in Breda een zogenaamde ‘veegweek’ plaatsgevonden. Dit is een integrale actie vanuit de politie tegen ondermijnende criminaliteit. Naar aanleiding van meldingen via Meld Misdaad Anoniem is de politie een onderzoek gestart met als resultaat; het in beslag nemen van zowel drugs, geld als wapens. Een kort overzicht van de week:

Maandag 24 juni:

De politie is twee woningen binnengetreden aan de Stadhouderstraat, waarbij de bewoners zijn aangehouden op verdenking van wapen- en drugsbezit. Verder werd ook een bedrag van 3.100 euro in beslag genomen.

Dinsdag 25 juni:

Op basis van verdenking van witwassen en verboden wapenbezit is een bewoner aan een pand in de Hobokenstraat aangehouden. Daarnaast trof de politie een contant bedrag van 9.100 euro aan en werden de voertuigen in beslag genomen.

Donderdag 27 juni:

Deze veegweek werd met succes afgesloten. In de Provooststraat zijn twee mensen, een man en vrouw, in hun woning gearresteerd op verdenking van drugshandel. De politie trof in de woning 80 gram heroïne, 8.200 euro contact geld, kleine hoeveelheden MDA, cocaïne en hennep en een vuurwapen met bijbehorende munitie aan.