17 maanden celstraf voor opslag grondstoffen harddrugs

- Bron: Rechtspraak.nl

Begin maart veroordeelde de rechtbank een 26-jarige man tot 17 maanden en 3 dagen gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor het medeplegen van voorbereidingshandelingen bedoeld voor de productie van synthetische harddrugs.

De politie startte in februari 2017 een onderzoek mede op basis van een M.-tip. Naar aanleiding hiervan doorzocht de politie op 5 juli 2017 een garagebox aan de Patrijzenhof te Amersfoort. Zij trof daar een grote hoeveelheid apparatuur geschikt en bestemd voor het produceren van amfetamine en een grote hoeveelheid jerrycans met daarin chemicaliën die gebruikt kunnen worden als grondstoffen voor het produceren van amfetamine. 

Uit de door de politie eerder geplaatste camerabeelden bleek dat zowel de man als anderen spullen vanuit een garagebox in Putten vervoerden naar het drugslaboratorium in de garagebox in Amersfoort. Hiertoe oordeelde de rechtbank dat verdachte deel uitmaakte van een groep personen die materiaal opsloeg ten behoeve van de productie van harddrugs.