Ruim 100 coronagerelateerde meldingen in week tijd

Melders verbolgen en boos over anti-coronaparty’s of geopende dorpskroeg

Meld Misdaad Anoniem heeft in de afgelopen zeven dagen 105 coronagerelateerde meldingen doorgezet naar de opsporing. Het meldpunt registreert dit type meldingen sinds de verscherpte maatregelen die vanaf 23 maart van kracht zijn. 

De meldingen zijn voornamelijk bedrijfsmatig van aard. “Mensen melden over anti-coronaparty’s die georganiseerd worden in horecagelegenheden of de dorpskroeg die stamgasten via de achterdeur naar binnen laat of zelfs een dart- of pooltoernooi organiseert. Verder wordt er gemeld over ondernemers die tegen de regelgeving in openblijven: denk aan sportscholen, nagelstudio’s tot aan prostituees die gewoon klanten blijven ontvangen.”

VerbolgenMelders zijn bezorgd over de risico’s voor de samenleving. “We merken juist op dit thema dat mensen echt verbolgen en boos zijn dat dit soort activiteiten toch plaatsvinden. De betrokkenheid en meldingsbereidheid is daarom hoog.”

Vanuit bezorgdheid wordt M. ook gebeld over bijvoorbeeld groepjes mensen die te dicht op elkaar zitten in het park. “Daar is ons meldpunt niet voor bedoeld en dat wordt dan ook geen melding. We verwijzen deze melders door naar de lokale handhaving, zoals gemeente of wijkagent.”