Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

16 juli 2021 | Bron: Leeuwarder Courant RTL Nieuws

Celstraffen voor seksuele uitbuiting 15-jarig meisje uit Drachten

De rechtbank van Leeuwarden heeft op 16 juli twee mannen van 22 jaar veroordeeld vanwege seksuele uitbuiting van een 15-jarig meisje uit Drachten in de periode tussen mei en augustus 2020. De twee mannen vervoerden het meisje naar afspraken voor betaalde seks en deelde de opbrengst. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de zaak aan het licht.

Volgens de rechtbank was er sprake van mensenhandel. De eerste verdachte uit Bergum was meermaals de chauffeur en hij werd veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan acht voorwaardelijk. De andere verdachte uit Hardegarijp was eenmaal de chauffeur en werd veroordeeld tot 79 dagen celstraf. Daarnaast werden ook zeven andere mannen uit zowel Friesland als Groningen veroordeeld, waarvan zes vanwege seks tegen betaling. De zevende verdachte was een kennis van haar ouders.

Vijf van de mannen hebben een celstraf van 180 dagen (waarvan 179 voorwaardelijk) gekregen en taakstraffen van 200 tot 240 uur. Twee mannen die het meisje vaker hebben misbruikt, onder wie de kennis, kregen celstraffen van tien maanden (zeven voorwaardelijk) en vijftien maanden (negen voorwaardelijk). De zeven mannen zijn tussen de 23 en 62 jaar oud.

19 april 2024
Bron: rondomvandaag.nl

Woning Leeuwarden gesloten vanwege overtreding Opiumwet

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 18 april een woning gesloten aan de Oostergoweg in Leeuwarden. Via Meld Misdaad Anoniem kwamen tips binnen over drugshandel vanuit de woning.Op 15 februari is de politie de woning binnengetreden. Hier werd een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Zo werd er 1,4 kilo MDMA, amfetamine en ketamine aangetroffen. De burgemeester sluit de woning voor zes maanden.

Ga naar
16 april 2024
Bron: waldnet.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit woning vanwege hennepkwekerij

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 16 april een woning aan de Uiterdijksterweg gesloten voor drie maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij met daarin 492 hennepplanten.  De politie kwam op 27 februari de kwekerij op het spoor naar aanleiding van anonieme tips.

Ga naar
12 april 2024
Bron: Politie.nl

Politie houdt vijf drugsdealers aan bij drugsactie in Groningen

De politie heeft op 11 april bij een drugsactie in de stad Groningen vijf drugsdealers aangehouden. Naast de aanhoudingen verrichtte de politie ook drie doorzoekingen. De actie vond plaats mede naar aanleiding van anonieme tips.Onder de vijf verdachten waren er twee minderjarig. De verdachten zijn aangehouden op het (online) verkopen van harddrugs. Vier van de vijf verdachten zitten nog vast. Bij de doorzoekingen in de woningen in Groningen en Harkstede werden handelshoeveelheden (hard)drugs en contant geld aangetroffen. Verder werd er beslag gelegd op een personenauto, een scooter en een huurauto.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies