Schuur in Almere vol met illegale medicijnen: 14 maanden celstraf

- Bron: Omroep Flevoland

De Rechtbank Midden-Nederland heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het bezitten en verhandelen van illegale zware pijnstillers zoals fentanyl en morfine. Ook werd er bijna 600 liter oxycodon aangetroffen in z’n schuur in Almere. Dit is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie.

De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Bij de woning in Almere vroegen de agenten of zij in het schuurtje mochten kijken, maar dat werd geweigerd, waarna de politie bleef posten bij zijn huis. Vervolgens kwamen twee auto’s langsrijden met bestuurders die bekend waren bij Justitie. Hierop besloten de agenten de schuur binnen te gaan. Deze stond volledig vol met dozen met illegale medicijnen. 

Naast de honderden liters oxycodon werden er ook meer dan 3.300 pillen concerta gevonden, een medicijn dat wordt gebruikt bij ADHD. Ook lagen er 137 pillen fentanyl en ruim 500 ampullen morfine, beide zware pijnstillers. Daarnaast waren er nog kalmerende middelen opgeslagen, zoals 1.020 pillen lorazepam en 912 pillen waar Xanax op stond, wat na onderzoek een verboden stof bevatte. Tot slot werd ook cocaïne en hennep aangetroffen in de schuur. 

Alles werd in beslag genomen en de verdachten werd hierop aangehouden.