Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Drugslabs

Lege loodsen en andere panden trekken criminelen aan. Zij verbouwen deze bijvoorbeeld tot hennepkwekerijen of drugslabs: levensgevaarlijke chemische fabriekjes voor bijvoorbeeld xtc en amfetaminen.

Dit heeft meer impact op een bedrijf dan je denkt. Er kan brand ontstaan of een laboratorium kan ontploffen. Drugsafval wordt gedumpt en gebouwen worden onherstelbaar vernield. Als verhuurder van het pand ben je zelfs medeplichtig aan het witwassen van crimineel geld. Houd je buurt veilig en meld vermoedens anoniem.
 

Signalen van drugslabs:

 • activiteiten op ongebruikelijke tijdstippen
 • onbekende voertuigen (bestel- of vrachtwagens)
 • een chemische geur van anijs, amandel, aceton of ammoniak
 • jerrycans en blauwe vaten met chemicaliën of IBC 1.000 liter containers
 • afgeschermde deuren of ramen
 • afzuiginstallaties via het dak
 • overmatige beveiliging met camera’s
Je kunt ook andere signalen kwijt:
 • afvoer van drugsafval via het riool of mestkelders
 • huurders die alleen contant geld betalen
 • bedrijf zonder klanten of website
 • huurders die zich niet identificeren en afspraken niet vastleggen
 • onbekende tussenpersonen die zaken regelen (verhuurmakelaars, notarissen)

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.
 

20 februari 2024
Bron: politie.nl

Grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen in Hoorn

De politie heeft op 29 februari een grote hoeveelheid hennep, hasj en joints aangetroffen in een woning aan de Tjalk in Hoorn. Het ging om ruim acht kilo hennep, 800 gram hasj en meerdere joints. De politie kwam de vondst op het spoor dankzij een anonieme tip. Naast de drugs werd er ook contant geld aangetroffen. Op het moment van aantreffen was een 35-jarige bewoner van de woning aanwezig. De bewoner is aangehouden en zijn rol wordt verder onderzocht.

Ga naar
15 februari 2024
Bron: Ondersteuningsgroep Noord (IG)

Succesvolle drugsactie Leeuwarden dankzij M.-tips

Het Criminaliteit Interventie Groep (CIG) van Leeuwarden heeft samen met de Ondersteuningsgroep Noord op 15 februari een succesvolle drugsactie gedraaid in Leeuwarden. Mede naar aanleiding van anonieme tips werd de drugsactie opgezet. In totaal werden er vijf acties uitgevoerd door de eenheden. Dit leidde tot doorzoekingen in verschillende woningen met de beslagname van (grote) hoeveelheden harddrugs en verdovende middelen als resultaat. In totaal zijn vijf verdachten aangehouden.

Ga naar
13 februari 2024
Bron: Hoogeveensche Courant

Vrouw uit Hoogeveen veroordeeld voor illegaal fokken Bulldogs

De politierechter in Assen heeft een 49-jarige vrouw uit Hoogeveen veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege het illegaal fokken en verkopen van Franse Bulldogs. Daarnaast moet zij ?33.500 terugbetalen aan de Staat. De vrouw blijft volhouden dat zij de honden fokte uit hobby.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies