Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Gedwongen prostitutie

Meiden in de greep van een loverboy, gedwongen prostitutie of mensenhandel. Het gebeurt, maar je ziet het niet? Of toch wel? Regelmatig worden jongeren en volwassenen seksueel misbruikt en uitgebuit. De daders kunnen alleen worden opgespoord als jij meldt wat je ziet.

Een meisje dat wordt aangespoord tot ongewenst seksueel gedrag. Loverboys die haar stalken en financieel uitbuiten. Een prostituee die bang is voor haar begeleider en geen klant mag weigeren. In de seksindustrie of in de zorg kun je worden geconfronteerd met zeer onveilige situaties. Pik jij dit soort signalen op dan is melden niet altijd gemakkelijk. Lees daarom waar je op moet letten en meld het als je voor langere tijd meerdere van dit soort signalen ziet.
 

Signalen bij slachtoffers in de prostitutie

Ken je een prostitutie die: 

  • erg onder druk staat (angstig)
  • paspoort niet in eigen bezit heeft
  • klanten niet kan weigeren
  • werkt op geisoleerde plekken en in slechte omstandigheden
  • haar woonadres niet kent
  • gedwongen onveilige seks moet hebben
  • werkt voor een te lage prijs
  • extreem lange werkdagen moet maken
  • zichtbare verwondingen heeft
  • verdiend geld moet afstaan aan een derde
  • niet wil/kan praten

Signalen bij minderjarige slachtoffers

Ken je een minderjarige die:

  • beinvloedbaar is (weinig zelfvertrouwen)
  • geindoctrineerd lijkt
  • zichzelf afzondert
  • vaak wegloopt en op straat hangt
  • seksueel overschrijdend gedrag vertoont (sexting)
  • fysieke problemen heeft of vaak de spoedeisende hulp bezoekt (verwondingen, SOA, zwanger)
  • vaak wordt gebeld
  • bang is voor haar vriend
  • ineens over veel geld beschikt
  • liegt en onduidelijk is over haar vrijetijdsbesteding

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.
 

22 oktober 2024

Nieuwe campagne tegen criminaliteit op bedrijventerreinen

Meld Misdaad Anoniem: ‘Ondernemers zien meer dan ze denken.’ Geef criminaliteit geen ruimte. Deze oproep doet Meld Misdaad Anoniem (M.) in een nieuwe campagne tegen misstanden op bedrijventerreinen. Leegstaande panden of verlieslijdende bedrijven worden regelmatig door criminelen misbruikt. Dit heeft ernstige gevolgen voor de veiligheid van medewerkers en ondernemers die het criminele circuit in worden gezogen. Bijna honderd gemeenten doen mee met de campagne om getuigen zo een veilig handelingsperspectief te bieden. De campagne in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid is onderdeel van het Actieprogramma Veilig Ondernemen1 en stimuleert de bewustwording van werknemers en pandeigenaren.  Vanwege hun logistieke of juist afgelegen ligging zijn bedrijventerreinen aantrekkelijke schuilplekken voor criminelen. Panden worden gebruikt voor de productie van drugs of om wapens, illegaal vuurwerk of explosieve stoffen op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld in een bedrijfsverzamelgebouw tot levensgevaarlijke situaties leiden. Daarnaast mengen criminelen zich in noodlijdende bedrijfjes om ze te gebruiken voor smokkel, voertuigcriminaliteit, arbeidsuitbuiting of om geld wit te wassen. Dit soort georganiseerde criminaliteit gaat vaak gepaard met bedreigingen en geweld richting kwetsbare ondernemers of pandverhuurders.  Door te melden kunnen getuigen veel ellende voorkomen, dat is de boodschap van woordvoerder Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem: “Verhuurders en pandeigenaren zijn zich steeds meer bewust van de risico’s van crimineel gebruik van hun bedrijfsruimtes. Ook ondernemers melden regelmatig bij ons omdat ze vinden dat criminaliteit leidt tot onveiligheid, oneerlijke concurrentie of een negatief imago van het bedrijventerrein.” Cruciale rol van ondernemers  Ondernemers en werknemers zien vaak signalen die anderen niet zien. Zij vermoeden het  als eerste als er iets niet klopt bij een pand of als een ondernemer in een kwetsbare situatie zit. Dat kan gaan om activiteiten op vreemde tijden, regelmatige bezoekjes van onbekende  personen of auto’s, in het geheim slepen met tassen of spullen, overdreven camerabeveiliging of een chemische lucht of hennepgeur. Vaak begint een opsporingsonderzoek bij dit soort kleine signalen. De campagne helpt om afwijkend gedrag te herkennen. Gezamenlijke lokale aanpak  In de campagne wordt actief samengewerkt met bijna honderd gemeenten, het RIEC/LIEC, politie, handhavingsdiensten, Platform Veilig Ondernemen, parkmanagement en andere belanghebbenden. Zij versterken hun eigen lokale aanpak door middel van toolkits, campagnemateriaal, bijeenkomsten en doelgroepgerichte acties. Via een online campagne zien mensen waar ze op moeten letten en worden melddrempels verlaagd.  Campagnepagina: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/onderwerpen/bedrijventerreinen 

Ga naar
19 oktober 2024
Bron: Politie.nl

Anonieme tip leidt naar vier aanhoudingen en cocaïnelab in Zundert

De politie heeft op 18 oktober vier mannen aangehouden na het aantreffen van een grote bewerkingslocatie van stoffen voor verdovende middelen aan de Achtmaalseweg in Zundert. Agenten deden onderzoek naar de loods na een anonieme tip.Bij de instap wordt buiten een sterke chemische lucht geroken. Bij het betreden van het pand wordt de bewerkingslocatie aangetroffen, die wordt gebruikt om verdovende middelen te produceren, zoals cocaïne. Bij de instap worden in totaal vier mannen aangehouden. 

Ga naar
14 oktober 2024
Bron: Politie Emmen

Drie aanhoudingen in lopend drugsonderzoek Drenthe

De politie heeft op 14 oktober drie verdachten aangehouden in een lopend onderzoek naar een drugslab en drugsdumpingen in de provincie Drenthe. In mei 2024 troffen agenten op twee locaties in de provincie tientallen vaten met chemicaliën aan. Het onderzoek werd gestart nadat er een anonieme tip binnenkwam over een mogelijk drugslab aan de Zr. Simpliciastraat in Emmen-Compascuum. De politie houdt rekening met een verband tussen de drugsdumpingen en het drugslab aan de Zr. Simpliciastraat. Een 44-jarige man uit Delft, een 19-jarige man uit Zoetermeer en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dumpingen en het vervaardigen van drugs. 

Ga naar
Over M.PrivacyKlachtenCookies