Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Vastgoed

Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele activiteiten zoals drugs, de opslag van illegale goederen, illegale prostitutie of het witwassen van geld. Dit leidt tot veiligheidsrisico’s in een buurt en heeft impact op de branche zelf.

Als jij in het vastgoed werkt, weet je misschien wie criminelen helpt bij de huur of aankoop van een pand. Meld je vermoedens anoniem en voorkom criminele besmetting van de branche.

Signalen van crimineel misbruik
  • criminaliteit in panden (illegale prostitutie, illegale goederen)
  • contante / ongebruikelijke betalingen 
  • verrekenen van leningen 
  • scheve prijsverhoudingen (koop en huur) 
  • onbekende (buitenlandse) tussenpersonen en bureaus 
  • inconsistentie in dossierstukken
  • de gebruiker is anders dan de contractpartij 
  • fraude, vervalsing en oplichting 
  • dienstverleners die procedures niet naleven 
  • snelgroeiende portefeuilles of vermogen 

Meldplicht ongebruikelijke transacties 
Heeft een melding betrekking op een (voorgenomen) ongebruikelijke transactie en ben je als dienstverlener betrokken bij dit dossier, dan ben je op grond van de Wwft verplicht om deze (voorgenomen) ongebruikelijke transacties te melden bij de FIU-Nederland
Ben je niet-direct belanghebbende dan geldt deze meldplicht niet. 

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

07 december 2023
Bron: destadamersfoort.nl

Burgemeester Amersfoort sluit woning vanwege illegale prostitutie

Naar aanleiding van meldingen bij Meld Misdaad Anoniem heeft de burgemeester van Amersfoort een woning aan de Amsterdamseweg gesloten wegens illegale prostitutie.De woning werd niet bewoond maar puur gebruikt als prostitutiepand. Tijdens de controle op 6 december waren er drie sekswerkers aanwezig. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Ga naar
07 december 2023
Bron: politie.nl

Hennepkwekerij opgerold dankzij anonieme tip

Aan de Gasthuislaan in Amersfoort is op donderdag 7 december een hennepkwekerij aangetroffen met een paar honderd planten. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip via Meld Misdaad Anoniem.De anonieme tip was de aanleiding voor de politie om een onderzoek op te starten naar de woning aan de Gasthuislaan. In de woning werd een hennepkwekerij met een paar honderd volgroeide hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is ontruimd. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Ga naar
06 december 2023
Bron: Politie.nl

Verdachte van meerdere oplichtingszaken aangehouden in Oosterwolde

De politie heeft dinsdag 5 december een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere oplichtingszaken en beroving. De verdachte werd in het Friese Oosterwolde getraceerd en daar aangehouden in een schuur van een woning.De recherche startte in juni een onderzoek, nadat er een aangifte was binnengekomen van een inwoonster uit Zoetermeer. De 75-jarige vrouw was slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De vrouw werd door een fictieve medewerker van een bank medegedeeld dat zij slachtoffer was geworden van cybercrime. Later werd bij haar woning haar bankpas en telefoon opgehaald. Vervolgens werd er ruim 3.000 euro van de rekening afgehaald. Team West besteedde uitgebreid aandacht naar deze zaak en toonde beelden van de verdachte. Mede dankzij een M.-tip leidde het spoor naar de verdachte. De verdachte zit nog vast en moet verder worden verhoord. Hij wordt verdacht van zeventien zaken van oplichting en beroving waarbij er ongeveer 125.000 euro is gestolen. Ook werden er sieraden en mobiele telefoons uit de woningen weggenomen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies