Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Kindersekstoerisme

De meeste mensen maken reizen vanwege het heerlijke klimaat, de prachtige natuur, de bijzondere cultuur of voor zaken. Sommige mensen gaan tijdens hun verblijf tegen betaling een seksueel avontuur aan met lokale vrouwen of mannen, zelfs met minderjarigen. Bewust, uit nieuwsgierigheid of verleid door het aanbod.

Over de hele wereld, in bars, restaurants, hotels, op straat of op het strand zijn kinderen en jongeren slachtoffer van seksuele uitbuiting. Een kind kan worden behandeld als een seksueel en commercieel voorwerp. De meest voorkomende vormen van seksuele uitbuiting van kinderen zijn kinderprostitutie en kinderpornografie.

Welke signalen en vermoedens meld je bij M.?
Om misbruik van kinderen in het buitenland te kunnen herkennen, is gezond verstand vaak de beste raadgever. Maak melding van kindersekstoerisme als: 

 • Iemand zich afzondert met een lokaal kind, bijvoorbeeld in een hotelkamer of appartement 
 • Iemand een kind of jongere aanbiedt voor seks 
 • Iemand op zoek is naar seksuele diensten van kinderen of jongeren 
 • Een hotel of onderneming kindermisbruik toestaat op het terrein of via de onderneming 
 • Een volwassene een kind via een stichting of organisatie misbruikt, bijvoorbeeld in een weeshuis of een school 
 • Iemand vertelt over zijn of haar seksuele ervaring met een kind in het buitenland 
 • Je andere verdachte zaken signaleert 

Niet iedere situatie is ‘fout’ maar als je iets ziet dat niet klopt, meld dit dan. Probeer daarbij over de volgende informatie te beschikken: 

 • Wie (identiteit dader/slachtoffer) 
 • Wat (gepleegd feit/handeling/aanleiding) 
 • Waar (naam plaats, hotel of bar) 
 • Wanneer (datum, tijd) 
 • Waarheen (reisgegevens, datum en tijd vlucht, naam vliegmaatschappij) 

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

15 mei 2024
Bron: Noordhollandsdagblad.nl

Vier boten in beslag genomen in Den Helder

Bij een autopoetsbedrijf aan de Energieweg in Den Helder zijn op 10 mei vier boten in beslag genomen. Het onderzoek naar gestolen goederen werd gestart na een anonieme tip. Een 28-jarige man uit Den Helder is als verdachte aangemerkt. Zijn rol en betrokkenheid wordt nader onderzocht.

Ga naar
07 mei 2024
Bron: Ditishelmond.nl

Bedrijfspanden in Helmond gesloten na vondst drugs en drugslab

De burgemeester van Helmond heeft op 6 mei bedrijfspanden aan de Lungendonk en de Noord Parallelweg in Helmond gesloten. De politie trof aan de Lungendronk een professionele hennepkwekerij aan. Aan de Noord Parallelweg staan woningen en garageboxen, waar onderdelen voor een drugslab werden aangetroffen.In een van de garageboxen deed de politie op 17 februari onderzoek naar aanleiding van een M.-tip. De politie trof een hoeveelheid voorwerpen aan die bestemd zijn voor het opzetten van een synthetisch drugslab. In het bedrijfspand aan de Lungendonk werden er ongeveer 1.500 hennepplanten aangetroffen. 

Ga naar
29 april 2024
Bron: Gelderlander.nl

Woning aan de Gasthuisstraat in IJzendoorn opnieuw gesloten

De burgemeester van Neder-Betuwe heeft op 29 april opnieuw een woning aan de Gasthuisstraat in IJzendoorn voor zes maanden gesloten. De politie kreeg wederom tips binnen via M. dat er vanuit het pand drugs verhandeld zou worden. Bij een controle op 23 april werd een handelshoeveelheid GHB en cocaïne aangetroffen. Er is niemand aangehouden in de zaak.Het gaat om dezelfde woning die in september 2023 ook al werd gecontroleerd na meerdere anonieme tips. Toen werden er verschillende soorten harddrugs gevonden. Ook werden er grondstoffen en middelen aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van harddrugs.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies