Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Explosiegeweld leidt tot levensgevaarlijke situaties.

Stel je voor; je zit 's avonds rustig televisie te kijken en ineens hoor je een hele harde knal. Je kijkt naar buiten en ziet dat de voorgevel van de overbuurman volledig is verwoest. Zijn huis in puin en je buurman voelt zich niet meer veilig. De kracht van een explosie kan zo groot zijn dat dit huizen onbewoonbaar maakt. Explosieven worden vaak binnenshuis of nabij woonwijken in elkaar geknutseld en geplaatst. Dit zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Weet jij wie er iets te maken heeft met explosies in jouw buurt?

Vaak kan een klein signaal al duiden op criminaliteit, zoals activiteiten op vreemde tijdstippen, onbekende voertuigen, onbekende personen of een kortstondig bezoek in de wijk zonder aan te bellen bij een woning. Voor de aanpak van explosies is de hulp van het publiek onmisbaar. Ken jij de locatie waar explosieven liggen opgeslagen of weet jij meer over mogelijke daders? 

Meld veilig en anoniem informatie, zoals:

  • Naam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummers
  • Kentekens van voertuigen
  • Exacte tijden van verdachte stiuaties
  • Duidelijke signalementen van daders
     

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.
 

11 juni 2024
Bron: Wijkagenten Haarlem-Noord (IG)

Hennepkwekerij in Haarlem ontdekt dankzij M.-tip

Dankzij een anonieme tip heeft het drugsteam van Noord-Holland onlangs een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in de Indische Wijk in Haarlem. De hennepkwekerij bevatte ongeveer 500 hennepplanten. Ook was er sprake van illegaal afgetapte stroom. De gemeente besluit op een later moment of de woning gesloten wordt. 

Ga naar
10 juni 2024
Bron: AT5.nl

Twee mannen aangehouden bij studentencomplex in Amstelveen vanwege drugshandel

De politie heeft op 8 juni twee mannen aangehouden voor drugshandel bij studentencomplex Uilenstede in Amstelveen. De mannen kwamen op de radar dankzij meerdere anonieme tips. De agenten besloten in burgerkleding toezicht te houden bij het studentencomplex. Daar werd drugshandel vanuit een voertuig gesignaleerd.Toen het voertuig wegreed van het complex, besloten de agenten hen te achtervolgen en staande te houden voor een controle. Bij de controle werd een grote hoeveelheid pillen, gripzakjes, ponypacks en 785 euro aangetroffen. De politie heeft de goederen in beslag genomen en de verdachten aangehouden voor de handel in harddrugs.

Ga naar
10 juni 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Vier jaar celtraf wegens diefstal met geweld in Heinenoord

Een 20-jarige man is op 4 juni in de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens medeplichtigheid aan diefstal met geweld op twee personen. De verdachte sprak met twee medeverdachten af om een overval te plegen op twee personen, omdat zij vermoedelijk in het bezit zouden zijn van veel geld. Gedurende de overval wilde de hoofdverdachte zijn medeverdachten tippen bij Meld Misdaad Anoniem.  De verdachte was eind juli 2023 met de twee slachtoffers aanwezig geweest op een kermis in Tilburg. Op de terugweg bestuurde de man het voertuig waarmee de drie naar de kermis waren gereden. De verdachte had voor de bewuste avond contact met twee medeverdachten, met de boodschap om hem te helpen bij de overval op de twee slachtoffers. Hij stuurde daarbij de locatie en een plattegrond van het plaats delict naar zijn medeverdachten. De verdachten hebben met geweld en vuurwapens de slachtoffers onder schot gehouden en om geld hebben gevraagd. Naast de celstraf dient de 20-jarige man ook flinke schadevergoeding te betalen aan de slachtoffers. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies