Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Haven Scheveningen

Scheveningen heeft aanzien, maar trekt ook drugscriminelen aan. Zij zoeken schippers met zee ervaring om drugs te smokkelen. Een onopvallend appartement om drugs, wapens en cash op te slaan. Of zij investeren in lokale ondernemers om geld wit te wassen. De verleiding om in zee te gaan met een crimineel is groot. Help mee om criminele bemoeienis in de haven te voorkomen.

Voor drugssmokkel zijn criminelen vaak afhankelijk van kennis en hulp vanuit de haven. Bijvoorbeeld om verdachte pakketjes op te vissen uit zee. Zo trof de politie in 2021 een grote partij drugs aan op een boot uit Engeland. In datzelfde jaar werd ook een belangrijke drugslijn via een pakketbedrijf in de haven blootgelegd, waarbij Scheveningers werden veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

De miljoenen die met drugssmokkel worden verdiend hebben een grote aantrekkingskracht. Hierdoor groeit de invloed van criminelen op mensen en bedrijven en neemt de onveiligheid toe. Door te melden worden criminelen aangepakt.

Signalen in de haven
 • onbekende personen of auto's op vreemde tijdstippen
 • 's nachts een boot te water laten
 • atypische vaarkleding
 • slepen met grote sporttassen
 • het verhullen van de originele naam van een boot
 • afgeschermde ramen en camerabeveiliging
 • groot uitgavepatroon, vergelijken met het inkomen
 • snelgroeiend bedrijf met weinig klanten
Signalen op het water
 • rare vaarbewegingen door onervaren schippers
 • een boot is niet zichtbaar in het AIS-volgsysteem
 • ineens een boot stilleggen en voor anker gaan
 • een luchtboei midden op het water
 • een zwaar of scheef beladen schip
 • meer brandstof of zwemvesten mee dan gebruikelijk

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

19 april 2024
Bron: Huizen.nl

Drugsdealers aangehouden in Huizen

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem zijn op 30 januari twee verdachten aangehouden door de politie wegens verdenking van drugshandel in de Gemeente Huizen en in haar buurgemeenten Blaricum en Gooise Meren. Er zijn bestuurlijke maatregelen getroffen om de jongeren terug op het rechte pad te krijgen. 

Ga naar
18 april 2024
Bron: Politie.nl

M.-tip leidt naar aanhouding in Winterswijk

Een anonieme tip heeft ertoe geleid dat er een 23-jarige man uit Winterswijk op 15 april is aangehouden. De man wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. In augustus 2023 werd de melding gemaakt over de verdachte, die mogelijk in het bezit was van harddrugs. Op 15 april zijn er door de politie twee doorzoekingen verricht aan de Joost van den Vondelstraat en de Europalaan in Winterswijk. Bij de doorzoeking zijn verschillende drugs, verpakkingsmateriaal en gegevensdragers aangetroffen en in beslag genomen. 

Ga naar
17 april 2024
Bron: crime-nieuws.nl

Vier aanhoudingen in Heerlen en Kerkrade vanwege hennepteelt

De politie heeft op 11 en 12 april op meerdere locaties in Heerlen en Kerkrade doorzoekingen uitgevoerd in verband met een onderzoek naar witwassen, diefstal en hennepteelt. Bij de operatie zijn vier personen aangehouden. Het onderzoek begon na een melding bij M. eerder dit jaar over een vermoedelijke hennepkwekerij op de Schaesbergerstraat in Kerkrade. Op 24 januari trof de politie daar 1.953 hennepplanten aan. Na deze ontdekking zette de recherche het onderzoek voort. Daarbij werden woningen doorzocht op de Bosstraat in Kerkrade en de Kanaalstraat en Gebroeders Hennenstraat in Heerlen. Hierbij zijn vier mannen tussen de 30 en 41 jaar uit Heerlen aangehouden.Tijdens de doorzoekingen zijn diverse gegevensdragers, hulpmiddelen voor hennepteelt en een bedrijfsbus in beslag genomen. Ook werd bij een van de woningen fraude met de gas- en elektriciteitsmeter vastgesteld.  

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies