Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Hennepkwekerijen

Hennepkwekerijen zorgen voor overlast in woningen en maken buurten onveilig. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming. 

Hennepteelt heeft vaak een relatie met andere vormen van georganiseerde criminaliteit en kan gepaard gaan met geweld en afpersing. Een hennepkwekerij in de straat zorgt voor een onveilige buurt.

Deze gevaren brengt een hennepkwekerij met zich mee:  

 • Kortsluiting en lekkage 
 • Brand- en ontploffingsgevaar 
 • Geweld, afpersing en liquidaties 

Welke signalen van hennepkwekerijen kun je bij M. melden? 

 • Stankoverlast door een sterke, vreemde geur 
 • Een ‘onbewoond’ huis, dat ’s avonds of ’s nachts regelmatig wordt bezocht 
 • Bouw en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen 
 • Condensvorming op de ramen van een pand 
 • Stoomstoringen (bijvoorbeeld knipperende lampen) 
 • Voortdurend geluid van afzuiginstallaties 
 • Extra ontluchtingspijpen in het dak of tocht (een sterke aan- en/of afvoer van lucht) 
 • Kunstlicht in een huis of gloed van felle lampen die lang branden 
 • Dichtgemaakte ramen (bijvoorbeeld rolluiken, folie)
Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

 

23 april 2024
Bron: Politie Venray & Gennep (IG)

Persoon aangehouden in Bergen (L) na aantreffen gestolen goederen

Bij een doorzoeking in een loods in Bergen (L) is op 22 februari een persoon aangehouden. De politie deed samen met het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) een doorzoeking naar aanleiding van een anonieme melding. In de melding werd getipt dat er gestolen goederen in de loods aanwezig waren. Het ging om een aanhangwagen en een patatkraam. De gestolen goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De aangehouden huurder van de loods wordt later verhoord.

Ga naar
27 februari 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit bedrijfspanden vanwege hennepkwekerij

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 27 februari twee bedrijfspanden aan het Zuidvliet gesloten  voor drie maanden wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de locaties in beeld. Bij het binnentreden van het pand, trof de politie een interne doorgang naar de loods die aan de achterzijde is gelegen. Daar werd een grote hennepkwekerij ontdekt met ruim 500 hennepplanten. De bedrijfspanden aan de voorzijde werden gebruikt als een opslaglocatie ten behoeve van de kwekerij. 

Ga naar
26 februari 2024
Bron: Goeree-Overflakkee.nieuws.nl

Politie vindt drugs in woningen Goeree-Overflakkee

De politie heeft op 24 februari bij de actie ?Frisse Wind' drugs ontdekt in drie woningen in Goeree-Overflakkee. De doorzoekingen werden gedaan naar aanleiding van M.-tips. In alle drie de woningen werden hennep en harddrugs gevonden.De eerste doorzoeking voerde de politie uit aan de Eendrachtsstraat in Middelharnis. Hierbij werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen en ruim 200 gram aan henneptoppen. Daarnaast werd er harddrugs gevonden. Een 36-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.Doorzoekingen HerkingenDe tweede doorzoeking volgde in Herkingen. In een woning aan de Nieuwstraat werd ruim 130 gram aan henneptoppen gevonden. Ook hier werd naast hennep harddrugs gevonden. Een 45-jarige bewoner is aangehouden. Hij had nog een voorwaardelijke straf open staan van twee jaar. Deze was ook voor het in het bezit hebben van harddrugs.De laatste doorzoeking werd gedaan in een woning aan de Scharloodijk. Een 22-jarige bewoner had verschillende soorten drugs in zijn woning. Daarnaast werd er 130 gram hennep, tientallen grammen Amfetamine en xtc-pillen gevonden. De 22-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies