Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Huurwoningen

Criminelen hebben woningen nodig voor hun activiteiten. Vaak is één kamer is al genoeg om te dealen, hennep te telen of wapens en cash op te slaan. Soms geven bewoners toegang tot hun woning in ruil voor geld of drugs. Ze worden verleid of onder druk gezet of zitten in een kwetsbare situatie. Door geweld of bedreigingen heeft dit veel impact op de huurder én omwonenden. Voorkom dat criminelen jouw buurt onveilig maken. 

Wat meld je?
Geef strafbare feiten en kenmerken van inbrekers door, zoals:

  • Activiteiten op rare tijden (’s nachts)
  • De aan- en afvoer van tassen of andere spullen
  • Afgeschermde ramen
  • Een chemische lucht of hennepgeur
  • Overdreven camerabeveiliging
  • De aanloop van wisselende personen
  • Mensen (met koffers) die worden gebracht en gehaald
  • Mensen die zoekend rondlopen en korte bezoekjes brengen
  • Een kwetsbare situatie zoals schulden en verslaving
  • Een vermoeden van geen inkomen, maar wel luxe bezittingen
 

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

Deze campagne is ontwikkeld in samenwerking met woningcorporaties, vastgoedbeleggers, gemeenten, politie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. 

16 april 2024
Bron: waldnet.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit woning vanwege hennepkwekerij

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 16 april een woning aan de Uiterdijksterweg gesloten voor drie maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij met daarin 492 hennepplanten.  De politie kwam op 27 februari de kwekerij op het spoor naar aanleiding van anonieme tips.

Ga naar
15 april 2024
Bron: Wijkagent Almere Haven (FB)

Vuurwapen aangetroffen in woning Almere

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 15 april een doorzoeking gedaan in een woning op de Goedewerf in Almere Haven. Tijdens het onderzoek werd er in de woning een vuurwapen met bijbehorende patronen aangetroffen. Er zijn drie verdachten aangehouden. De recherche doet nog onderzoek naar de zaak. 

Ga naar
15 april 2024
Bron: velsen.nieuws.nl

Grote hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand Velserbroek

De politie heeft op 15 april samen met de Gemeente Velsen een controle uitgevoerd in een bedrijfspand aan de Zadelmakersstraat in Velserbroek. Hierbij is een grote hennepkwekerij met 1.300 planten aangetroffen in een verborgen ruimte in het winkelpand. De vondst werd gedaan na een M.-tip. Op grond van het Damoclesbeleid heeft de burgemeester aangegeven het pand voor zes maanden te sluiten.?Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van alle inwoners van Velsen hard nodig. Dit bleek opnieuw bij deze situatie in Velserbroek. Daarom roep ik ook u op om bij de politie te melden als u signalen krijgt dat in uw buurt drugs verhandeld worden of dat er een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig is?, aldus de burgemeester.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies