Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Huurwoningen

Criminelen hebben woningen nodig voor hun activiteiten. Vaak is één kamer is al genoeg om te dealen, hennep te telen of wapens en cash op te slaan. Soms geven bewoners toegang tot hun woning in ruil voor geld of drugs. Ze worden verleid of onder druk gezet of zitten in een kwetsbare situatie. Door geweld of bedreigingen heeft dit veel impact op de huurder én omwonenden. Voorkom dat criminelen jouw buurt onveilig maken. 

Wat meld je?
Geef strafbare feiten en kenmerken van inbrekers door, zoals:

  • Activiteiten op rare tijden (’s nachts)
  • De aan- en afvoer van tassen of andere spullen
  • Afgeschermde ramen
  • Een chemische lucht of hennepgeur
  • Overdreven camerabeveiliging
  • De aanloop van wisselende personen
  • Mensen (met koffers) die worden gebracht en gehaald
  • Mensen die zoekend rondlopen en korte bezoekjes brengen
  • Een kwetsbare situatie zoals schulden en verslaving
  • Een vermoeden van geen inkomen, maar wel luxe bezittingen
 

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

Deze campagne is ontwikkeld in samenwerking met woningcorporaties, vastgoedbeleggers, gemeenten, politie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. 

22 november 2023
Bron: Politie Groningen Centrum

Anonieme tip leidt naar hard- en softdrugs in Groningen

De politie Groningen Centrum heeft op 22 november naar aanleiding van een anonieme tip een doorzoeking gedaan in een woning. Tijdens de doorzoeking werden er vermoedelijk hard- en softdrugs gevonden. Vanwege het aantreffen van de verdovende middelen in een kluis werd een 21-jarige man op heterdaad aangehouden. Naast de drugs werden er ook nog weegschalen, contant geld en een aansteker in de vorm van een vuurwapen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Ga naar
21 november 2023
Bron: Politie Basisteam Leeuwarden

Drie aanhoudingen in Leeuwarden na drugshandel

Het basisteam van de politie Leeuwarden heeft op 21 november drie aanhoudingen verricht naar aanleiding van M.-meldingen. Het gaat om mannen van 21, 31 en 34 jaar oud. De mannen werden op heterdaad betrapt tijdens de verkoop van harddrugs en lachgas. Ze worden verdacht van handel in harddrugs en voorbereidingshandelingen daartoe. Ze zijn inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven verdachte in het onderzoek.

Ga naar
20 november 2023
Bron: Westerwolde actueel

Vier drugsdealers opgepakt in centrum Groningen

De politie heeft op 20 november in het centrum van Groningen vier drugsdealers opgepakt. De acties vonden plaats nadat er meerdere meldingen van drugshandel waren binnengekomen bij Meld Misdaad Anoniem. De vier personen zijn op heterdaad aangehouden.Bij de verdachten werden handelsvoorraden hard- en softdrugs aangetroffen. Daarnaast heeft de politie contant geld, een vervoersmiddel en meerdere telefoons in beslag genomen.De vier mannen (van 20, 21, 32 en 39 jaar oud) worden verdacht van handel in harddrugs en voorbereidingshandelingen daartoe. Ze zijn inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven verdachte in het onderzoek.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies