Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Jeugdcriminaliteit

Helaas komen sommige jongeren dagelijks in contact met drugs, wapens en geweld. Hoe wapen jij je kind daartegen? De aantrekkingkracht van het grote geld en invloed van criminelen in de wijk is soms groot. Zij maken gebruik van angsten en negatieve sentimenten in de wijk en blijven zo onaantastbaar. Om deze negatieve spriaal te doorbreken, investeren gemeenten en politie extra in kwetsbare wijken in de aanpak tegen criminaliteit. Meld Misdaad Anoniem is één van de instrumenten om criminaliteit tegen te gaan, maar ook wij kunnen niet alleen. Inwoners zien en weten vaak veel van hetgeen wat afspeelt in de wijk.

Wat meld je?
Vaak kan een klein signaal al duiden op criminaliteit. Wat meld je:

 • Het ronselen van jongeren voor drugshandel
 • Plekken waar drugs wordt gedeald (kentekens)
 • Iemand met wisselende telefoons en simkaarten
 • Sterk veranderend gedrag (dure spullen, foute vrienden)
 • Messen tonen op straat en social media
 • Je ziet dat iemand wordt bedreigd
 • Geweld zoals steekpartijen en berovingen
 • Onderlinge ruzies tussen drillrapgroepen

   

  Wie jij bent blijft onbekend.
  We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

  20 juni 2024
  Bron: zo-nws.nl

  Persoon aangehouden in Landgraaf voor verboden wapenbezit

  De politie heeft op 19 juni een doorzoeking gedaan in een woning aan de Heigank in Landgraaf. Daarbij is een persoon aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. De politie ontving een anonieme tip over de mogelijke aanwezigheid van een explosief. De woning werd afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst werd ingeschakeld. Zij troffen geen explosieven aan, maar een wapen. Deze is in beslag genomen. 

  Ga naar
  19 juni 2024
  Bron: Jeugdagenten Hilversum en Wijdemeren (IG)

  Hennepkwekerij aangetroffen in garagebox Hilversum

  Tijdens een controle op 19 juni heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een garagebox in Hilversum mede dankzij anonieme tips via Meld Misdaad Anoniem. De kwekerij bevond zich in een afgesloten ruimte achterin de garagebox en is direct ontmanteld. 

  Ga naar
  18 juni 2024
  Bron: Bredavandaag.nl

  Twee aanhoudingen in Breda voor drugs- en rookwaarhandel via postbedrijf

  Twee mannen uit Breda zijn op 18 juni aangehouden voor de handel in softdrugs, medicijnen en rookwaren via een postbedrijf. Bij een doorzoeking van hun bedrijfspand aan de Charles Petitweg trof de politie een grote hoeveelheid softdrugs en rookwaar aan. De aanhoudingen waren mede het gevolg dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek. 

  Ga naar
  PrivacyKlachtenCookies