Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Jeugdcriminaliteit

Helaas komen sommige jongeren dagelijks in contact met drugs, wapens en geweld. Hoe wapen jij je kind daartegen? De aantrekkingkracht van het grote geld en invloed van criminelen in de wijk is soms groot. Zij maken gebruik van angsten en negatieve sentimenten in de wijk en blijven zo onaantastbaar. Om deze negatieve spriaal te doorbreken, investeren gemeenten en politie extra in kwetsbare wijken in de aanpak tegen criminaliteit. Meld Misdaad Anoniem is één van de instrumenten om criminaliteit tegen te gaan, maar ook wij kunnen niet alleen. Inwoners zien en weten vaak veel van hetgeen wat afspeelt in de wijk.

Wat meld je?
Vaak kan een klein signaal al duiden op criminaliteit. Wat meld je:

 • Het ronselen van jongeren voor drugshandel
 • Plekken waar drugs wordt gedeald (kentekens)
 • Iemand met wisselende telefoons en simkaarten
 • Sterk veranderend gedrag (dure spullen, foute vrienden)
 • Messen tonen op straat en social media
 • Je ziet dat iemand wordt bedreigd
 • Geweld zoals steekpartijen en berovingen
 • Onderlinge ruzies tussen drillrapgroepen

   

  Wie jij bent blijft onbekend.
  We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

  15 september 2023
  Bron: politie.nl

  Politie ontdekt 300 lachgasflessen in bedrijfspand Zoetermeer

  De politie heeft ruim 300 lachgasflessen aangetroffen in een bedrijfspand aan de Willem Dreeslaan in Zoetermeer. Het pand kwam in beeld na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. Tanks met lachgas kunnen exploderen, dus de opslag hiervan kan gevaarlijk zijn. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van de flessen.

  Ga naar
  15 september 2023
  Bron: 112groningen.nl

  Drugsdealer in Groningen aangehouden dankzij anonieme tip

  De politie heeft op 14 augustus een man gearresteerd wegens drugsdealen in de stad. Een anonieme tip was aanleiding voor een onderzoek. In zijn woning werd geld en drugs aangetroffen. Alles is in beslag genomen.

  Ga naar
  14 september 2023

  Politie ontdekt hennepkwekerij in Kerkrade

  De politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld in woning in de Kerkraadse wijk Terwinselen dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In verschillende vertrekken troffen agenten in totaal 866 hennepplanten aan, inclusief de nodige apparatuur en groeimiddelen. Alles is in beslag genomen en er is een proces verbaal opgemaakt tegen de bewoner.

  Ga naar
  PrivacyKlachtenCookiesVacatures