Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Jeugdcriminaliteit

Helaas komen sommige jongeren dagelijks in contact met drugs, wapens en geweld. Hoe wapen jij je kind daartegen? De aantrekkingkracht van het grote geld en invloed van criminelen in de wijk is soms groot. Zij maken gebruik van angsten en negatieve sentimenten in de wijk en blijven zo onaantastbaar. Om deze negatieve spriaal te doorbreken, investeren gemeenten en politie extra in kwetsbare wijken in de aanpak tegen criminaliteit. Meld Misdaad Anoniem is één van de instrumenten om criminaliteit tegen te gaan, maar ook wij kunnen niet alleen. Inwoners zien en weten vaak veel van hetgeen wat afspeelt in de wijk.

Wat meld je?
Vaak kan een klein signaal al duiden op criminaliteit. Wat meld je:

 • Het ronselen van jongeren voor drugshandel
 • Plekken waar drugs wordt gedeald (kentekens)
 • Iemand met wisselende telefoons en simkaarten
 • Sterk veranderend gedrag (dure spullen, foute vrienden)
 • Messen tonen op straat en social media
 • Je ziet dat iemand wordt bedreigd
 • Geweld zoals steekpartijen en berovingen
 • Onderlinge ruzies tussen drillrapgroepen

   

  Wie jij bent blijft onbekend.
  We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

  29 februari 2024
  Bron: Politie Helmond (IG)

  Politie houdt man in Helmond aan voor rijden onder invloed en drugshandel

  De politie in Helmond heeft op 24 februari een man aangehouden voor rijden onder invloed en drugshandel. Een oplettende collega buiten dienst zag de persoon rijden in een auto in Eindhoven waarop meerdere verkeersovertredingen geregistreerd stonden. Voor het politiebureau van Helmond werd het voertuig met de verdachte aangetroffen. Een M.-tip zorgde voor extra alertheid bij de agenten. Mede daarom werd het voertuig grondig gecontroleerd. Bij de controle testte de bestuurder positief op cocaïne en cannabis. Bij de fouillering van de verdachte werd ongeveer 500 euro en een gebruikershoeveelheid hennep, hasj en cocaïne aangetroffen.VluchtNa de controle bij de verdachte werd het voertuig gecontroleerd door de agenten. Daar troffen zij op verborgen ruimtes grote hoeveelheden aan verdovende middelen aan. Toen de agenten de verdachte hiermee confronteerde, sloeg hij op de vlucht. Diverse telefoons, de personenauto, het geld en de verdovende middelen werden in beslag genomen. Er werd toestemming gegeven voor de aanhouding buiten heterdaad van de verdachte. De verdachte heeft zich afgelopen maandag gemeld op het politiebureau van Helmond.AanhoudingDe verdachte is aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De verdovende middelen zijn getest door de Teamrecherche en bleken positief uit te slaan op cocaïne. De hoeveelheid cocaïne dat aangetroffen is, heeft een straatwaarde van ongeveer 4.500 euro.

  Ga naar
  27 februari 2024
  Bron: Rondomvandaag.nl

  Burgemeester Leeuwarden sluit bedrijfspanden vanwege hennepkwekerij

  De burgemeester van Leeuwarden heeft op 27 februari twee bedrijfspanden aan het Zuidvliet gesloten  voor drie maanden wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de locaties in beeld. Bij het binnentreden van het pand, trof de politie een interne doorgang naar de loods die aan de achterzijde is gelegen. Daar werd een grote hennepkwekerij ontdekt met ruim 500 hennepplanten. De bedrijfspanden aan de voorzijde werden gebruikt als een opslaglocatie ten behoeve van de kwekerij. 

  Ga naar
  26 februari 2024
  Bron: Goeree-Overflakkee.nieuws.nl

  Politie vindt drugs in woningen Goeree-Overflakkee

  De politie heeft op 24 februari bij de actie ?Frisse Wind' drugs ontdekt in drie woningen in Goeree-Overflakkee. De doorzoekingen werden gedaan naar aanleiding van M.-tips. In alle drie de woningen werden hennep en harddrugs gevonden.De eerste doorzoeking voerde de politie uit aan de Eendrachtsstraat in Middelharnis. Hierbij werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen en ruim 200 gram aan henneptoppen. Daarnaast werd er harddrugs gevonden. Een 36-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.Doorzoekingen HerkingenDe tweede doorzoeking volgde in Herkingen. In een woning aan de Nieuwstraat werd ruim 130 gram aan henneptoppen gevonden. Ook hier werd naast hennep harddrugs gevonden. Een 45-jarige bewoner is aangehouden. Hij had nog een voorwaardelijke straf open staan van twee jaar. Deze was ook voor het in het bezit hebben van harddrugs.De laatste doorzoeking werd gedaan in een woning aan de Scharloodijk. Een 22-jarige bewoner had verschillende soorten drugs in zijn woning. Daarnaast werd er 130 gram hennep, tientallen grammen Amfetamine en xtc-pillen gevonden. De 22-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.

  Ga naar
  PrivacyKlachtenCookies