Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Kindersekstoerisme

De meeste mensen maken reizen vanwege het heerlijke klimaat, de prachtige natuur, de bijzondere cultuur of voor zaken. Sommige mensen gaan tijdens hun verblijf tegen betaling een seksueel avontuur aan met lokale vrouwen of mannen, zelfs met minderjarigen. Bewust, uit nieuwsgierigheid of verleid door het aanbod.

Over de hele wereld, in bars, restaurants, hotels, op straat of op het strand zijn kinderen en jongeren slachtoffer van seksuele uitbuiting. Een kind kan worden behandeld als een seksueel en commercieel voorwerp. De meest voorkomende vormen van seksuele uitbuiting van kinderen zijn kinderprostitutie en kinderpornografie.

Welke signalen en vermoedens meld je bij M.?
Om misbruik van kinderen in het buitenland te kunnen herkennen, is gezond verstand vaak de beste raadgever. Maak melding van kindersekstoerisme als: 

 • Iemand zich afzondert met een lokaal kind, bijvoorbeeld in een hotelkamer of appartement 
 • Iemand een kind of jongere aanbiedt voor seks 
 • Iemand op zoek is naar seksuele diensten van kinderen of jongeren 
 • Een hotel of onderneming kindermisbruik toestaat op het terrein of via de onderneming 
 • Een volwassene een kind via een stichting of organisatie misbruikt, bijvoorbeeld in een weeshuis of een school 
 • Iemand vertelt over zijn of haar seksuele ervaring met een kind in het buitenland 
 • Je andere verdachte zaken signaleert 

Niet iedere situatie is ‘fout’ maar als je iets ziet dat niet klopt, meld dit dan. Probeer daarbij over de volgende informatie te beschikken: 

 • Wie (identiteit dader/slachtoffer) 
 • Wat (gepleegd feit/handeling/aanleiding) 
 • Waar (naam plaats, hotel of bar) 
 • Wanneer (datum, tijd) 
 • Waarheen (reisgegevens, datum en tijd vlucht, naam vliegmaatschappij) 

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

11 april 2024
Bron: Gemeente Gulpen-Wittem

Hennepkwekerij in Ingber ontmanteld

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Lemmensstraat in Ingber. In totaal werden bijna 850 hennepplanten geruimd. De burgemeester heeft besloten het pand te sluiten voor een aantal maanden. 

Ga naar
11 april 2024
Bron: AD.nl

Drugslab in Schalkwijk ontdekt dankij anonieme tip

De politie heeft een drugslab ontdekt in een pand aan de Provincialeweg in Schalkwijk. Naar aanleiding van een anonieme tip was de politie een onderzoek gestart naar de locatie. Tijdens een controle werden er verschillende materialen en apparatuur voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. De burgemeester sluit het pand per direct voor één jaar. 

Ga naar
09 april 2024
Bron: Politie.nl

Hennepkwekerij ontdekt in Soest dankzij anonieme tip

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 9 april een hennepkwekerij ontmanteld in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Soest. In de kwekerij stonden naar schatting 1.000 hennepplanten en 2.000 stekjes. Daarnaast werden ook diverse apparatuur in beslag genomen. Ook werd de stroom voor de hennepkwekerij illegaal afgenomen. De energieleverancier doet aangifte voor diefstal en heeft het bedrijfspand afgesloten van stroom. Het onderzoek is nog volop bezig en toekomstige aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies