Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Kindersekstoerisme

De meeste mensen maken reizen vanwege het heerlijke klimaat, de prachtige natuur, de bijzondere cultuur of voor zaken. Sommige mensen gaan tijdens hun verblijf tegen betaling een seksueel avontuur aan met lokale vrouwen of mannen, zelfs met minderjarigen. Bewust, uit nieuwsgierigheid of verleid door het aanbod.

Over de hele wereld, in bars, restaurants, hotels, op straat of op het strand zijn kinderen en jongeren slachtoffer van seksuele uitbuiting. Een kind kan worden behandeld als een seksueel en commercieel voorwerp. De meest voorkomende vormen van seksuele uitbuiting van kinderen zijn kinderprostitutie en kinderpornografie.

Welke signalen en vermoedens meld je bij M.?
Om misbruik van kinderen in het buitenland te kunnen herkennen, is gezond verstand vaak de beste raadgever. Maak melding van kindersekstoerisme als: 

 • Iemand zich afzondert met een lokaal kind, bijvoorbeeld in een hotelkamer of appartement 
 • Iemand een kind of jongere aanbiedt voor seks 
 • Iemand op zoek is naar seksuele diensten van kinderen of jongeren 
 • Een hotel of onderneming kindermisbruik toestaat op het terrein of via de onderneming 
 • Een volwassene een kind via een stichting of organisatie misbruikt, bijvoorbeeld in een weeshuis of een school 
 • Iemand vertelt over zijn of haar seksuele ervaring met een kind in het buitenland 
 • Je andere verdachte zaken signaleert 

Niet iedere situatie is ‘fout’ maar als je iets ziet dat niet klopt, meld dit dan. Probeer daarbij over de volgende informatie te beschikken: 

 • Wie (identiteit dader/slachtoffer) 
 • Wat (gepleegd feit/handeling/aanleiding) 
 • Waar (naam plaats, hotel of bar) 
 • Wanneer (datum, tijd) 
 • Waarheen (reisgegevens, datum en tijd vlucht, naam vliegmaatschappij) 

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

04 juli 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Celstraffen en geldboetes voor deelname aan criminele organisatie in Arnhem

In de Rechtbank Gelderland zijn twee mannen uit Arnhem van 27 en 26 jaar oud op 4 juli veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een criminele organisatie. De organisatie richtte zich op het maken en verhandelen van cocaïne en heroïne. De 27-jarige man krijgt een celstraf van 54 maanden en een geldboete van ruim 20.000 euro. De 26-jarige man kreeg 48 maanden cel en een geldboete van 11.000 euro.De politie startte een onderzoek over drugshandel in Arnhem naar aanleiding van een M.-tip. In het onderzoek kwamen beide mannen naar voren als verdachten van het voorbereiden en het verhandelen van cocaïne en heroïne. Agenten besloten daarom hun woningen te controleren. Bij de doorzoekingen troffen de agenten vuurwapens, munitie, verpakkingsmateriaal en grondstoffen voor drugs, een geldtelmachine en grote geldbedragen aan.

Ga naar
03 juli 2024
Bron: Politie.nl

Meerdere aanhoudingen bij doorzoekingen in Bergen op Zoom

De politie heeft op 2 juli meerdere doorzoekingen gedaan in woningen in Bergen op Zoom. Hierbij zijn verschillende soorten drugs, een boksbeugel en contant geld aangetroffen. Bij de doorzoekingen werden drie mannen aangehouden. Er werd een onderzoek gestart naar aanleiding van een anonieme tip over drugshandel.De doorzoekingen werden gedaan bij vier woningen aan de Dahliastraat, Klaproosplein, Vlierstraat en Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom. Agenten troffen daar verschillende drugs en meer dan 30.000 euro contant geld aan. Een 27-jarige man werd aangehouden voor de handel in hard- en softdrugs, een 23-jarige man vanwege het bezit van harddrugs en een 16-jarige vanwege het belemmeren van het onderzoek. 

Ga naar
30 juni 2024
Bron: Wijkagenten Breda Zuid-West (IG)

Woning in Breda gesloten na overtreding Opiumwet

De burgemeester van Breda heeft op 30 juni een woning gesloten in de wijk Tuinzigt voor ten minste drie maanden vanwege een overtreding van de Opiumwet. De politie ontving in januari anonieme tips over drugshandel vanuit het pand. Agenten constateerden meerdere kortstondige bezoeken van verschillende personen die veelvuldig in de politiesystemen voorkwamen. Mede daarom werd er besloten een doorzoeking te doen in het pand, waarbij verschillende handelshoeveelheden verdovende middelen zijn aangetroffen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies