Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Sierteelt

In plaats van bloemen verhandelen sommige mensen in de sierteeltsector ook criminele zaken. Criminelen liften graag mee op de bedrijvigheid en efficiënte logistiek in de sierteelt. De im- en export van bloemen blijken ideaal voor (drugs)smokkel, witwassen, arbeidsuitbuiting en fraude. Dit raakt iedereen die normaal zijn geld verdient, van kweker tot transporteur. 

De aanwezigheid van criminelen heeft een grote impact op bedrijven. Het leidt tot overlast en onveiligheid voor medewerkers. Door intimidatie en afpersing komen mensen ernstig in de knel. Je bedrijf loopt (imago) schade en het zorgt voor oneerlijke concurrentie. Dat moeten we voorkomen. Zie jij op je werk zaken die niet kloppen? Meld het dan anoniem en voorkom erger.

Signalen van criminele handel
Alles wat onlogisch is en afwijkt van normaal. Denk aan:

  • Smokkel van illegale goederen
  • Verborgen ruimtes in verpakkingen en pallets
  • Vrachtauto’s op ongebruikelijke locaties en tijdstippen
  • Medewerkers met een buitensporig bestedingspatroon
  • Onderhuur en het afschermen van panden
  • Ongebruikelijke orders en (contante) betalingen
  • Snelgroeiende concurrerende bedrijven (dekmantels)

Deze campagne is geïnitieerd door:
Royal Flora Holland, Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten, gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, Politie, Openbaar Ministerie, FIOD / Belastingdienst,  RIEC Den Haag en het RIEC Amsterdam-Amstelland.

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

23 april 2024
Bron: Politie Venray & Gennep (IG)

Persoon aangehouden in Bergen (L) na aantreffen gestolen goederen

Bij een doorzoeking in een loods in Bergen (L) is op 22 februari een persoon aangehouden. De politie deed samen met het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) een doorzoeking naar aanleiding van een anonieme melding. In de melding werd getipt dat er gestolen goederen in de loods aanwezig waren. Het ging om een aanhangwagen en een patatkraam. De gestolen goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De aangehouden huurder van de loods wordt later verhoord.

Ga naar
27 februari 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit bedrijfspanden vanwege hennepkwekerij

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 27 februari twee bedrijfspanden aan het Zuidvliet gesloten  voor drie maanden wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de locaties in beeld. Bij het binnentreden van het pand, trof de politie een interne doorgang naar de loods die aan de achterzijde is gelegen. Daar werd een grote hennepkwekerij ontdekt met ruim 500 hennepplanten. De bedrijfspanden aan de voorzijde werden gebruikt als een opslaglocatie ten behoeve van de kwekerij. 

Ga naar
26 februari 2024
Bron: Goeree-Overflakkee.nieuws.nl

Politie vindt drugs in woningen Goeree-Overflakkee

De politie heeft op 24 februari bij de actie ?Frisse Wind' drugs ontdekt in drie woningen in Goeree-Overflakkee. De doorzoekingen werden gedaan naar aanleiding van M.-tips. In alle drie de woningen werden hennep en harddrugs gevonden.De eerste doorzoeking voerde de politie uit aan de Eendrachtsstraat in Middelharnis. Hierbij werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen en ruim 200 gram aan henneptoppen. Daarnaast werd er harddrugs gevonden. Een 36-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.Doorzoekingen HerkingenDe tweede doorzoeking volgde in Herkingen. In een woning aan de Nieuwstraat werd ruim 130 gram aan henneptoppen gevonden. Ook hier werd naast hennep harddrugs gevonden. Een 45-jarige bewoner is aangehouden. Hij had nog een voorwaardelijke straf open staan van twee jaar. Deze was ook voor het in het bezit hebben van harddrugs.De laatste doorzoeking werd gedaan in een woning aan de Scharloodijk. Een 22-jarige bewoner had verschillende soorten drugs in zijn woning. Daarnaast werd er 130 gram hennep, tientallen grammen Amfetamine en xtc-pillen gevonden. De 22-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies