Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Vakantieparken

Vakantieparken, campings en jachthavens zijn voor criminelen dé ideale verstopplek met alle ruimte voor bijvoorbeeld drugshandel/ -productie, mensenhandel of opslag van gestolen goederen. Dit heeft impact op de veiligheid van medewerkers in de recreatiesector als op de mensen die er recreatief verblijven. Voorkom onveilige situaties en haal criminelen uit de anonimiteit door signalen –hoe klein ook– te melden.

Signalen die niet passen in een recreatieve omgeving?
 • Activiteiten in de nachtelijke uren
 • Afwijkende (chemische) geur
 • Meer ‘verblijvers’ dan slaapplaatsen
 • Bewoond maar altijd gesloten gordijnen
 • Aan- en afvoer van goederen
 • Ontwijkend of nerveus gedrag van bewoner of bezoeker
 • Veel aanloop van wisselende ‘bezoekers’
 • Vermoeden van geen inkomen maar wel een groot uitgavepatroon en luxe voer- en vaartuigen
Dit kan duiden op:
 • Drugshandel/-productie
 • Illegale prostitutie 
 • Illegaal gokken
 • Mensenhandel en uitbuiting
 • Opslag van gestolen goederen
 • Investeringen van crimineel geld

 

Werk jij als professional of parkmedewerker in de recreatiesector? Heb je soms een onderbuikgevoel of laten mensen jou weleens weten dat er ‘iets’ niet klopt? Zorg voor een veilige (werk)plek, verspreid de campagneboodschap en meld anoniem.

Deze campagne is ontwikkeld in samenwerking met de Provincie Noord-Holland.

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

19 april 2024
Bron: Huizen.nl

Drugsdealers aangehouden in Huizen

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem zijn op 30 januari twee verdachten aangehouden door de politie wegens verdenking van drugshandel in de Gemeente Huizen en in haar buurgemeenten Blaricum en Gooise Meren. Er zijn bestuurlijke maatregelen getroffen om de jongeren terug op het rechte pad te krijgen. 

Ga naar
18 april 2024
Bron: Politie.nl

M.-tip leidt naar aanhouding in Winterswijk

Een anonieme tip heeft ertoe geleid dat er een 23-jarige man uit Winterswijk op 15 april is aangehouden. De man wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. In augustus 2023 werd de melding gemaakt over de verdachte, die mogelijk in het bezit was van harddrugs. Op 15 april zijn er door de politie twee doorzoekingen verricht aan de Joost van den Vondelstraat en de Europalaan in Winterswijk. Bij de doorzoeking zijn verschillende drugs, verpakkingsmateriaal en gegevensdragers aangetroffen en in beslag genomen. 

Ga naar
17 april 2024
Bron: crime-nieuws.nl

Vier aanhoudingen in Heerlen en Kerkrade vanwege hennepteelt

De politie heeft op 11 en 12 april op meerdere locaties in Heerlen en Kerkrade doorzoekingen uitgevoerd in verband met een onderzoek naar witwassen, diefstal en hennepteelt. Bij de operatie zijn vier personen aangehouden. Het onderzoek begon na een melding bij M. eerder dit jaar over een vermoedelijke hennepkwekerij op de Schaesbergerstraat in Kerkrade. Op 24 januari trof de politie daar 1.953 hennepplanten aan. Na deze ontdekking zette de recherche het onderzoek voort. Daarbij werden woningen doorzocht op de Bosstraat in Kerkrade en de Kanaalstraat en Gebroeders Hennenstraat in Heerlen. Hierbij zijn vier mannen tussen de 30 en 41 jaar uit Heerlen aangehouden.Tijdens de doorzoekingen zijn diverse gegevensdragers, hulpmiddelen voor hennepteelt en een bedrijfsbus in beslag genomen. Ook werd bij een van de woningen fraude met de gas- en elektriciteitsmeter vastgesteld.  

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies