Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Vakantieparken

Vakantieparken, campings en jachthavens zijn voor criminelen dé ideale verstopplek met alle ruimte voor bijvoorbeeld drugshandel/ -productie, mensenhandel of opslag van gestolen goederen. Dit heeft impact op de veiligheid van medewerkers in de recreatiesector als op de mensen die er recreatief verblijven. Voorkom onveilige situaties en haal criminelen uit de anonimiteit door signalen –hoe klein ook– te melden.

Signalen die niet passen in een recreatieve omgeving?
 • Activiteiten in de nachtelijke uren
 • Afwijkende (chemische) geur
 • Meer ‘verblijvers’ dan slaapplaatsen
 • Bewoond maar altijd gesloten gordijnen
 • Aan- en afvoer van goederen
 • Ontwijkend of nerveus gedrag van bewoner of bezoeker
 • Veel aanloop van wisselende ‘bezoekers’
 • Vermoeden van geen inkomen maar wel een groot uitgavepatroon en luxe voer- en vaartuigen
Dit kan duiden op:
 • Drugshandel/-productie
 • Illegale prostitutie 
 • Illegaal gokken
 • Mensenhandel en uitbuiting
 • Opslag van gestolen goederen
 • Investeringen van crimineel geld

 

Werk jij als professional of parkmedewerker in de recreatiesector? Heb je soms een onderbuikgevoel of laten mensen jou weleens weten dat er ‘iets’ niet klopt? Zorg voor een veilige (werk)plek, verspreid de campagneboodschap en meld anoniem.

Deze campagne is ontwikkeld in samenwerking met de Provincie Noord-Holland.

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

04 juli 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Celstraffen en geldboetes voor deelname aan criminele organisatie in Arnhem

In de Rechtbank Gelderland zijn twee mannen uit Arnhem van 27 en 26 jaar oud op 4 juli veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een criminele organisatie. De organisatie richtte zich op het maken en verhandelen van cocaïne en heroïne. De 27-jarige man krijgt een celstraf van 54 maanden en een geldboete van ruim 20.000 euro. De 26-jarige man kreeg 48 maanden cel en een geldboete van 11.000 euro.De politie startte een onderzoek over drugshandel in Arnhem naar aanleiding van een M.-tip. In het onderzoek kwamen beide mannen naar voren als verdachten van het voorbereiden en het verhandelen van cocaïne en heroïne. Agenten besloten daarom hun woningen te controleren. Bij de doorzoekingen troffen de agenten vuurwapens, munitie, verpakkingsmateriaal en grondstoffen voor drugs, een geldtelmachine en grote geldbedragen aan.

Ga naar
03 juli 2024
Bron: Politie.nl

Meerdere aanhoudingen bij doorzoekingen in Bergen op Zoom

De politie heeft op 2 juli meerdere doorzoekingen gedaan in woningen in Bergen op Zoom. Hierbij zijn verschillende soorten drugs, een boksbeugel en contant geld aangetroffen. Bij de doorzoekingen werden drie mannen aangehouden. Er werd een onderzoek gestart naar aanleiding van een anonieme tip over drugshandel.De doorzoekingen werden gedaan bij vier woningen aan de Dahliastraat, Klaproosplein, Vlierstraat en Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom. Agenten troffen daar verschillende drugs en meer dan 30.000 euro contant geld aan. Een 27-jarige man werd aangehouden voor de handel in hard- en softdrugs, een 23-jarige man vanwege het bezit van harddrugs en een 16-jarige vanwege het belemmeren van het onderzoek. 

Ga naar
30 juni 2024
Bron: Wijkagenten Breda Zuid-West (IG)

Woning in Breda gesloten na overtreding Opiumwet

De burgemeester van Breda heeft op 30 juni een woning gesloten in de wijk Tuinzigt voor ten minste drie maanden vanwege een overtreding van de Opiumwet. De politie ontving in januari anonieme tips over drugshandel vanuit het pand. Agenten constateerden meerdere kortstondige bezoeken van verschillende personen die veelvuldig in de politiesystemen voorkwamen. Mede daarom werd er besloten een doorzoeking te doen in het pand, waarbij verschillende handelshoeveelheden verdovende middelen zijn aangetroffen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies