Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Wildlife Crime

Met illegale handel in beschermde dieren –ook wel wildlife crime genoemd– wordt veel geld verdiend. Reptielen, amfibieën, vogels of zoogdieren worden illegaal uit het wild gehaald en via een verborgen circuit verhandeld. Ook in Nederland komen ze terecht bij liefhebbers of als product in de woonkamer. Op papier lijken de dieren legaal gevangen of gefokt, maar in werkelijkheid worden de vergunningen en registraties vervalst. Ook worden de dieren vaak onder slechte omstandigheden vervoerd en overleeft een groot deel het transport niet.

Vermoed jij dat beschermde wilde dieren of planten illegaal naar Nederland zijn gekomen? Meld dit dan veilig en anoniem.

Herken jij de signalen? Dieren en planten:

 • worden onder een andere naam aangeboden
 • komen uit een land met een exportverbod
 • lijken gefokt of gekweekt, terwijl dit vrijwel onmogelijk is
 • zijn ‘ineens’ volop verkrijgbaar voor een opvallend lage prijs
 • hebben een onduidelijke herkomst
 • worden via verborgen kanalen verkocht
   

Wat kun je melden?

 • om welke dieren of planten gaat het
 • waar komen ze vandaan
 • hoe kwamen ze naar Nederland
 • gegevens van betrokken handelaren
 • waar worden de dieren of planten verkocht en aan wie
 • websites waar de dieren of planten worden aangeboden
 • fraude met registraties, importvergunningen of overdrachtsverklaringen

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.

20 februari 2024
Bron: politie.nl

Grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen in Hoorn

De politie heeft op 29 februari een grote hoeveelheid hennep, hasj en joints aangetroffen in een woning aan de Tjalk in Hoorn. Het ging om ruim acht kilo hennep, 800 gram hasj en meerdere joints. De politie kwam de vondst op het spoor dankzij een anonieme tip. Naast de drugs werd er ook contant geld aangetroffen. Op het moment van aantreffen was een 35-jarige bewoner van de woning aanwezig. De bewoner is aangehouden en zijn rol wordt verder onderzocht.

Ga naar
15 februari 2024
Bron: Ondersteuningsgroep Noord (IG)

Succesvolle drugsactie Leeuwarden dankzij M.-tips

Het Criminaliteit Interventie Groep (CIG) van Leeuwarden heeft samen met de Ondersteuningsgroep Noord op 15 februari een succesvolle drugsactie gedraaid in Leeuwarden. Mede naar aanleiding van anonieme tips werd de drugsactie opgezet. In totaal werden er vijf acties uitgevoerd door de eenheden. Dit leidde tot doorzoekingen in verschillende woningen met de beslagname van (grote) hoeveelheden harddrugs en verdovende middelen als resultaat. In totaal zijn vijf verdachten aangehouden.

Ga naar
13 februari 2024
Bron: Hoogeveensche Courant

Vrouw uit Hoogeveen veroordeeld voor illegaal fokken Bulldogs

De politierechter in Assen heeft een 49-jarige vrouw uit Hoogeveen veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege het illegaal fokken en verkopen van Franse Bulldogs. Daarnaast moet zij ?33.500 terugbetalen aan de Staat. De vrouw blijft volhouden dat zij de honden fokte uit hobby.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies