Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

10 maart 2015 | Bron: Omroep West / Politie

Zes aanhoudingen bij grote hennepkwekerij Rijswijk

In een bedrijfspand aan de Frijdastraat in Rijswijk trof de politie op 9 maart 1136 hennepplanten aan na een tip via Meld Misdaad Anoniem. De geschatte straatwaarde is bijna een ton. Vijf mannen en een vrouw uit Den Haag werden op heterdaad betrapt en zijn aangehouden. De verdachten zijn tussen de 27 en 57 jaar.

28 december 2021
Bron: AD.nl Politie.nl

Aanhouding na anonieme melding over illegaal gokpand

Naar aanleiding van een M.-tip heeft de politie heeft op 28 december een illegaal gokpand opgerold aan de Kerketuinenweg in Den Haag. Hierbij is één persoon aangehouden. Mede dankzij de anonieme melding is de politie een onderzoek gestart. Omstreeks 22.00 uur heeft de politie een inval gedaan in het pand aan de Kerketuinenweg. Binnen troffen zij 20 personen aan die zich met illegale gokpraktijken bezighielden. Bij de inval zijn onder andere een auto, grote geldbedragen en gokbenodigdheden in beslag genomen. Een 39-jarige man uit Rijswijk is aangehouden op verdenking van witwassen. Het pand is door de gemeente gesloten en de recherche gaat verder met het onderzoek. 

Ga naar
09 december 2019
Bron: Accountant.nl

Ongebruikelijke transacties niet gemeld; administratiekantoor beboet

Naar aanleiding van een M.-tip startte het Bureau Financieel Toezicht een onderzoek in naar een administratiekantoor in Rijswijk. Het had betrekking op mogelijke witwaspraktijken van één van de cliënten van het kantoor. Uit de facturen bleek dat er kosten in rekening werden gebracht voor activiteiten die niet overeenkwamen met hun bedrijfsvoering. De rechtbank achtte de eigenaresse van het administratiekantoor schuldig om het feit dat zij als ´financiële waakhond´op had moeten treden en ongebruikelijke transacties had moeten melden, de zogenaamde wwft-melding. Facturen waarin 360 werkuren in een tijdsbestek van twee weken voor twee personen werd gedeclareerd is hier slechts één voorbeeld van. De eigenaresse kreeg een boete van 10.000 euro, waarvan 4.000 voorwaardelijk.

Ga naar
25 juli 2016
Bron: Politie.nl

Overvaller Rijswijk aangehouden dankzij tips Team West

De politie hield 23 juli een 36-jarige man uit Den Haag aan op verdenking van een overval op de Bruna aan de Herenstraat in Rijswijk. Na een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West kwamen er meerdere tips binnen, onder andere via Meld Misdaad Anoniem. Na onderzoek kon de politie de Hagenaar aanhouden.De overval vond plaats in de ochtend van 23 april. De 64-jarige eigenaar van de Bruna was rond 8.30 uur bezig met de kranten. Op datzelfde moment kwam de overvaller vanaf de Haagweg de Herenstraat in fietsen en keek in het voorbijgaan de Bruna in. Niet veel later kwam dezelfde man de winkel binnen waarbij hij een vuurwapen trok.De eigenaar verzette zich tegen de overvaller. De verdachte vluchtte door het verzet en het geschreeuw van de winkelier de winkel uit. De winkelier ging achter hem aan. De overvaller sloeg hem meerdere keren hard met het wapen op zijn hoofd. De winkelier raakte daarbij gewond en de overvaller kon uiteindelijk op zijn fiets springen en er vandoor gaan. De winkelier moest in het ziekenhuis behandeld worden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies