Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

10 mei 2015 | Bron: NOS.nl / Politie.nl

Co-piloot met alcohol op aangehouden na M.-tip

Op Schiphol is zondag 10 mei een co-piloot aangehouden die te veel had gedronken. De man stond op het punt om aan boord te gaan van het toestel dat hij wilde besturen. De luchtvaartpolitie en marechaussee waren naar de co-piloot gegaan na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Zij hadden al snel door dat hij inderdaad had gedronken, want zijn adem rook sterk naar alcohol. Uit een blaastest bleek dat hij 375 ug/l alcohol in zijn bloed had. Dat is ver boven de maximaal toegestane hoeveelheid van 90 ug/l.

De co-piloot komt uit het buitenland en vliegt ook voor een buitenlandse luchtvaartmaatschappij. Hij heeft een vliegverbod gekregen van vijftien uur en moet een boete van zesduizend euro betalen.

10 december 2020
Bron: Rechtspraak.nl

50 maanden celstraf voor Schipholmedewerker vanwege deelname criminele organisatie

De rechtbank Noord-Holland heeft een verdachte veroordeeld tot 50 maanden celstraf en een terugbetaling van 20.000 aan de staat wegens de invoer van cocaïne vanuit Suriname via Schiphol. Verdachte heeft bijna zeven maanden deel uitgemaakt van een criminele organisatie die zich bezighield met drugshandel.Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kreeg de recherche o.a. deze verdachte in het vizier. Omdat hij als Schipholmedewerker de beschikking had over een toegangspas, kon hij op afgeschermde plekken komen. Zijn rol was dus met name gericht op het ‘uithalen’ van de drugs uit vliegtuigen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies