Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

16 mei 2015 | Bron: Koninklijke Marechaussee

Bolletjesslikker op Schiphol aangehouden na M.-tip

Op Schiphol is op 16 mei een vrouw aangehouden voor drugssmokkel. De Koninklijke Marechaussee kwam de vrouw op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. De vrouw vloog vanuit Suriname naar Nederland. In totaal werden 94 slikkersbollen en een duwersbol aangetroffen, met een nettogewicht van 952 gram cocaïne. De geschatte straatwaarde van de harddrugs is ongeveer 31.500 euro.

03 november 2022

Meld Misdaad Anoniem start campagne tegen criminaliteit op vakantieparken en jachthavens

Recreatiesector is geen schuilparadijs voor criminelenMeld Misdaad Anoniem (M.) lanceert vandaag een campagne tegen criminaliteit op vakantieparken, campings en jachthavens in Noord-Holland. De recreatiesector is aantrekkelijk voor criminelen om onopvallend te verblijven en zich bezig te houden met bijvoorbeeld de productie en handel van (synthetische) drugs, mensenhandel of de opslag van gestolen goederen. Voor de aanpak van dergelijke misstanden zijn meldingen cruciaal. De campagne moet de bewustwording van medewerkers, eigenaren en gasten op recreatieparken versterken, de kennis over signalen vergroten en melddrempels verlagen.De campagne is ontwikkeld in samenwerking met de provincie Noord-Holland. Jaarlijks verblijven miljoenen toeristen op vakantieparken, campings en jachthavens in de provincie. Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland: “Het grootste deel van de recreatiesector is gastvrij en zorgt ervoor dat recreanten kunnen genieten van onze mooie omgeving. Helaas wordt daar ook misbruik van gemaakt. Het tegengaan van criminaliteit en weerbaar maken van organisaties vereist inzet van ons allemaal. Samen moeten we Nederland veilig houden. Een partner als Meld Misdaad Anoniem is daarin de juiste om de bewustwording en meldingsbereidheid te vergroten.”Impact op recreatiesectorDe slogan ‘Een zorgeloze tijd? Ook criminelen zoeken graag de rust op…’ benadrukt dat vakantieparken, campings en jachthavens helaas ook worden misbruikt voor criminele activiteiten. Criminaliteit heeft een grote impact op de recreatiesector. Het heeft een aanzuigende werking op andere criminelen, vergroot risico’s en leidt tot een gevoel van onveiligheid. Dit staat haaks op het doel van een recreatiepark: een ontspannen en zorgeloze vakantie. M. werkt in deze campagne dan ook samen met de recreatiesector, gemeenten, politie, de Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie NHN en de provincie.Burgemeester Crys Larson van de gemeente Wijdemeren legt het belang van de campagne uit: “Wij zijn in Wijdemeren heel erg trots op onze grote recreatiesector en willen dat dit een fijne plek is voor iedereen die hier komt om te genieten. Juist daarom nemen wij deel aan deze M.- campagne: om zicht te krijgen op eventuele kwetsbaarheden, deze waar nodig aan te kunnen pakken en op die manier bij te dragen aan een schone, prettige en bovenal veilige recreatiesector. Wij willen hierin gezamenlijk optrekken met onder meer de ondernemers in de sector en zorgen voor weerbaarheid en toekomstbestendigheid.”CampagneDe nieuwe campagne richt zich primair op medewerkers van vakantieparken, eigenaren van recreatiewoningen en gasten die voor langere tijd verblijven, bijvoorbeeld vanwege werk of als tijdelijke oplossing bij een verbouwing of verhuizing. De campagne maakt hen bewust van het feit dat criminele activiteiten kunnen plaatsvinden, helpt bij het herkennen van signalen en biedt een veilig meldperspectief via Meld Misdaad Anoniem.

Ga naar
10 december 2020
Bron: Rechtspraak.nl

50 maanden celstraf voor Schipholmedewerker vanwege deelname criminele organisatie

De rechtbank Noord-Holland heeft een verdachte veroordeeld tot 50 maanden celstraf en een terugbetaling van 20.000 aan de staat wegens de invoer van cocaïne vanuit Suriname via Schiphol. Verdachte heeft bijna zeven maanden deel uitgemaakt van een criminele organisatie die zich bezighield met drugshandel.Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kreeg de recherche o.a. deze verdachte in het vizier. Omdat hij als Schipholmedewerker de beschikking had over een toegangspas, kon hij op afgeschermde plekken komen. Zijn rol was dus met name gericht op het ‘uithalen’ van de drugs uit vliegtuigen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies