Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

30 november 2015 | Bron: Dagblad van het Noorden

M.-tip voorkomt transport van 33 gestolen luxe fietsen

Op 10 november hield de politie drie Polen aan op verdenking van fietsendiefstal. De politie kwam het trio op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Sinds begin november waren de twee mannen (35 en 37 jaar) en een vrouw (24 jaar) op roverspad.

In een huisje op een bungalowpark in Appelscha stonden 33 fietsen klaar voor transport naar Polen. Volgens de politie ging het om luxe modellen, vooral van het merk Gazelle. Framenummers en chips waren verwijderd. Om ruimte te besparen waren voorwielen en pedalen losgemaakt en stonden de sturen dwars op het frame.

Het trio maakten de fietsen buit in de binnensteden van Assen en Groningen. Ook in Beilen, Roden, Haren en Drachten sloegen ze toe. Gedupeerden kunnen hun fiets ophalen op het politiebureau in Oosterwolde.

07 februari 2024
Bron: Politie Basisteam Noord-Drenthe (FB)

Hennepkwekerij opgerold in Assen

In de wijk Peelo in Assen heeft de politie 7 februari een hennepkwekerij in een woning opgerold. De kwekerij werd ontdekt dankzij aan anonieme tip. In de woning troffen de agenten 250 hennepplanten en apparatuur aan die nodig zijn voor de kweek.

Ga naar
27 december 2023
Bron: Politie Basisteam Oost Fryslan

Anonieme melding leidt naar 'vuurwerknetwerk’ in Drachten

Dankzij een anonieme melding is het Politie Basisteam Oost Fryslan op 27 december een onderzoek gestart naar drie minderjarige jongens in Drachten. Zij waren in bezit van illegaal vuurwerk en verhandelden het verkregen vuurwerk.Door grondig onderzoek kwam de politie achter de namen van de mannen die het vuurwerk aan de minderjarigen verkochten. Bij de twee verdachten is een instap gedaan en werd vuurwerk uit Polen aangetroffen. Tijdens het uitlezen van een mobiele telefoon van één van de verdachten heeft de politie meer informatie kunnen verkrijgen voor verder onderzoek.

Ga naar
06 december 2023
Bron: Politie.nl

Verdachte van meerdere oplichtingszaken aangehouden in Oosterwolde

De politie heeft dinsdag 5 december een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere oplichtingszaken en beroving. De verdachte werd in het Friese Oosterwolde getraceerd en daar aangehouden in een schuur van een woning.De recherche startte in juni een onderzoek, nadat er een aangifte was binnengekomen van een inwoonster uit Zoetermeer. De 75-jarige vrouw was slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De vrouw werd door een fictieve medewerker van een bank medegedeeld dat zij slachtoffer was geworden van cybercrime. Later werd bij haar woning haar bankpas en telefoon opgehaald. Vervolgens werd er ruim 3.000 euro van de rekening afgehaald. Team West besteedde uitgebreid aandacht naar deze zaak en toonde beelden van de verdachte. Mede dankzij een M.-tip leidde het spoor naar de verdachte. De verdachte zit nog vast en moet verder worden verhoord. Hij wordt verdacht van zeventien zaken van oplichting en beroving waarbij er ongeveer 125.000 euro is gestolen. Ook werden er sieraden en mobiele telefoons uit de woningen weggenomen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies