Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

30 november 2015 | Bron: Dagblad van het Noorden

M.-tip voorkomt transport van 33 gestolen luxe fietsen

Op 10 november hield de politie drie Polen aan op verdenking van fietsendiefstal. De politie kwam het trio op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Sinds begin november waren de twee mannen (35 en 37 jaar) en een vrouw (24 jaar) op roverspad.

In een huisje op een bungalowpark in Appelscha stonden 33 fietsen klaar voor transport naar Polen. Volgens de politie ging het om luxe modellen, vooral van het merk Gazelle. Framenummers en chips waren verwijderd. Om ruimte te besparen waren voorwielen en pedalen losgemaakt en stonden de sturen dwars op het frame.

Het trio maakten de fietsen buit in de binnensteden van Assen en Groningen. Ook in Beilen, Roden, Haren en Drachten sloegen ze toe. Gedupeerden kunnen hun fiets ophalen op het politiebureau in Oosterwolde.

12 april 2024
Bron: Politie.nl

Politie houdt vijf drugsdealers aan bij drugsactie in Groningen

De politie heeft op 11 april bij een drugsactie in de stad Groningen vijf drugsdealers aangehouden. Naast de aanhoudingen verrichtte de politie ook drie doorzoekingen. De actie vond plaats mede naar aanleiding van anonieme tips.Onder de vijf verdachten waren er twee minderjarig. De verdachten zijn aangehouden op het (online) verkopen van harddrugs. Vier van de vijf verdachten zitten nog vast. Bij de doorzoekingen in de woningen in Groningen en Harkstede werden handelshoeveelheden (hard)drugs en contant geld aangetroffen. Verder werd er beslag gelegd op een personenauto, een scooter en een huurauto.

Ga naar
07 februari 2024
Bron: Politie Basisteam Noord-Drenthe (FB)

Hennepkwekerij opgerold in Assen

In de wijk Peelo in Assen heeft de politie 7 februari een hennepkwekerij in een woning opgerold. De kwekerij werd ontdekt dankzij aan anonieme tip. In de woning troffen de agenten 250 hennepplanten en apparatuur aan die nodig zijn voor de kweek.

Ga naar
27 december 2023
Bron: Politie Basisteam Oost Fryslan

Anonieme melding leidt naar vuurwerknetwerk in Drachten

Dankzij een anonieme melding is het Politie Basisteam Oost Fryslan op 27 december een onderzoek gestart naar drie minderjarige jongens in Drachten. Zij waren in bezit van illegaal vuurwerk en verhandelden het. Door onderzoek kwam de politie achter de namen van de mannen die het vuurwerk aan de minderjarigen verkochten. Bij de twee verdachten is een instap gedaan en werd vuurwerk uit Polen aangetroffen. Tijdens het uitlezen van een mobiele telefoon van één van de verdachten heeft de politie meer informatie kunnen verkrijgen voor verder onderzoek.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies