Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

06 januari 2016 | Bron: Politie.nl

M.-tip leidt naar XTC-lab met miljoenenproductie in De Meern

In De Meern is op 6 januari een professioneel XTC-laboratorium ontmanteld. De politie kwam het lab in een bedrijfspand aan de Damzigt op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Na onderzoek troffen ze een ‘fabriek’ aan gericht op de productie van MDMA (XTC).

In totaal werd rond de 130 kilo MDMA aangetroffen. Deze hoeveelheid is voldoende voor de productie van ruim één miljoen XTC-pillen. Een 52-jarige man is aangehouden.

Specialisten van het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de brandweer hebben het productieproces stopgezet en de levensgevaarlijke chemische stoffen vervoerd naar een veilige opslag.

17 mei 2022
Bron: Politie Vleuten/De Meern (Instagram)

Aanhoudingen in drugsonderzoek in De Meern na M.-tips

Op 17 mei heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht in een drugsonderzoek in De Meern. De start van het onderzoek vond plaats omdat de politie via Meld Misdaad Anoniem meerdere tips had binnengekregen over mogelijk drugsdealen vanuit een woning. Die dag kon de politie een deal waarnemen waarna koper en verkoper konden worden aangehouden. Ook viel de politie het pand binnen in De Meern. Daar troffen ze drugs, verpakkingsmateriaal en een weegschaal aan. Ook werden er in de woning een alarmpistool en een verboden mes ontdekt. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies