Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

15 februari 2016 | Bron: Meld Misdaad Anoniem

Lancering M. campagne ‘Rotterdamse Haven, Veilige Haven’

Vandaag heeft burgemeester Aboutaleb op P&O schip ‘Pride of Hull’ de aftrap gegeven voor een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem. De campagne is gericht op het tegengaan van criminele activiteiten in de haven, zoals drugs- en mensensmokkel en ladingdiefstal. Doel is om mensen die werken in de haven en vrachtautochauffeurs alert te maken op mogelijke signalen, en hen te vragen die te melden. “Zij zijn onze oren en de ogen in de haven”, aldus de burgemeester.
De campagne ‘Rotterdamse Haven, Veilige Haven!’ maakt onderdeel uit van het programma Integere Haven, een samenwerking tussen publieke en private partijen in de haven. Programmamanager en officier van justitie Loes van der Wees vertelde vanmiddag dat zij in strafzaken met enige regelmaat mensen terugziet die in de haven werken. “Criminele organisaties verschaffen zich toegang via kwetsbare havenmedewerkers die onder druk worden gezet, of die in ruil voor geld een oogje toeknijpen. Maar wie eenmaal betrokken raakt bij een criminele organisatie, komt daar niet zomaar meer uit.” De campagne waarschuwt mensen dan ook; ‘illegaal bijverdienen, trap er niet in’.

Van der Wees verwacht dat door het benadrukken van de mogelijkheid om anoniem te melden meer informatie binnen zal komen bij de opsporingsdiensten. Een vergelijkbare campagne in Engeland leverde eerder goede resultaten op.

De campagne is een initiatief van Openbaar Ministerie, Zeehavenpolitie, Douane, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Meld Misdaad Anoniem (M.). Ook enkele havenbedrijven waren nauw betrokken bij de totstandkoming, inmiddels hebben meerdere bedrijven in de Rotterdamse haven zich aangesloten. De campagne heeft een looptijd van twee jaar, gedurende die tijd zullen in en rond de haven verschillende campagne uitingen te zien zijn. Zo zijn er op een aantal rotondes in de Rotterdamse haven speciale containers geplaatst. Ook het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedt donderdag aandacht aan ‘Rotterdamse haven, veilige haven’.

02 maart 2018
Bron: Politie.nl / RTL Nieuws / Omroep West

M.-tip leidde naar vindplaats lichaam Orlando (17)

Een tip via Meld Misdaad Anoniem bracht de politie op het juiste spoor in de zoektocht naar Orlando Boldewijn. Het levenloze lichaam van de 17-jarige jongen werd 26 februari in de Haagse wijk Ypenburg door duikers uit het water gehaald.Orlando werd sinds zondag 18 februari vermist. Na een afspraak via een dating-app kwam hij niet meer thuis in Rotterdam, waarna hij als vermist werd opgegeven. Een week later werd zijn lichaam dankzij een M.-tip gevonden in het Böttgerwater. Uit sectie moet blijken hoe Orlando om het leven is gekomen. Het is nog niet duidelijk of het om een misdrijf gaat.Tips Er zijn nog veel onduidelijkheden rondom de dood van Orlando. De politie heeft uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Op en rond het water zijn echter ook mensen geweest die de politie nog niet heeft gesproken, maar mogelijk wel over cruciale informatie beschikken. Ieder detail, hoe klein ook, kan helpen om duidelijkheid te krijgen over de vermissing en het overlijden van Orlando. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies