Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

08 maart 2016 | Bron: Meld Misdaad Anoniem

Operation Return: nieuwe Britse criminelen op ‘Most Wanted’ lijst

Nederland blijft een ‘hot-spot’ voor Britse criminelen en daarom is vandaag Operation Return IV gelanceerd. Er zijn vijf nieuwe namen vrijgegeven van Britse voortvluchtigen die vermoedelijk in ons land verblijven. Op de lijst staan nu negen personen die worden gezocht voor onder andere moord, verkrachting en drugshandel. Operation Return is een samenwerking tussen Crimestoppers UK, the National Crime Agency (NCA), de politie, het Openbaar Ministerie en Meld Misdaad Anoniem.

Sinds 2010 werken de Britse en Nederlandse autoriteiten onder de naam Operation Return succesvol samen aan de opsporing van Britse criminelen die zich (vermoedelijk) in Nederland schuilhouden. Tien van de veertien gezochte voortvluchtigen uit de eerdere campagnes zijn inmiddels aangehouden. Dave Allen van the National Crime Agency: “In de afgelopen vijf jaar zijn er al meer dan honderd voortvluchtige Britten in Nederland aangehouden en in Groot-Brittannië vervolgd. Britten die geloven dat ze in Nederland rustig kunnen leven of zelfs verder kunnen gaan met hun illegale activiteiten hebben het mis. Ze komen er snel achter dat Nederland geen veilige haven is.”

De nieuwe namen op de lijst zijn David Ungi (24) uit Liverpool, Shane O’Brien (28) uit Londen, David Walley (40) en Shazad Ghafoor (29) uit Manchester en Ahmed Ohmer (45) uit Nottingham.

PrivacyKlachtenCookies